Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Μοσκοβισί: «Η Ιταλία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη»


«Η Ιταλία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, αλλά και να εγγυηθεί μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μέλη επιτροπών της ιταλικής Γερουσίας.

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε σε «ουσιαστικές προόδους της ιταλικής οικονομίας» με την βοήθεια των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εργασίας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων, καθιστώντας σαφές ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζητά μη ρεαλιστική, αλλά μια λογική δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε επίσης ότι προς το παρόν η Ιταλία δεν σέβεται τις παραμέτρους για την μείωση ελλείμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα διαδικασία επιβολής κυρώσεων. «Η σχέση εμπιστοσύνης που ενώνει την Επιτροπή με την Ιταλική κυβέρνηση είναι ένα καθοριστικό στοιχείο», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, ο επίτροπος τόνισε ότι είναι «σχετικά ευάλωτος, λόγω των κόκκινων δανείων», αλλά και λόγω των στοιχείων που αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ιταλία να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τη μείωση της σχέσης του ελλείμματος προς το AΕΠ της χώρας. Στην φάση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η όλη διαπραγμάτευση, με την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι να επιδιώκει τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των τελικών μέτρων, εξαιτίας και των έκτακτων δαπανών που αντιμετώπισε η χώρα για το μεταναστευτικό και λόγω των αλλεπάλληλων σεισμών που έπληξαν την κεντρική Ιταλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου