Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Νέος δικαστικός γύρος για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών


Δεύτερος δικαστικός γύρος στην Ελλάδα για την  έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στη γείτονα χώρα, οι οποίοι μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Μόλις ο Άρειος Πάγος(26 Ιανουαρίου 2017) τάχθηκε υπέρ της μη έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην πατρίδα τους, αμέσως στην εκπνοή του περασμένου Ιανουαρίου (30 Ιανουαρίου 2017) στάλθηκε στις Ελληνικές δικαστικές αρχές νέο αίτημα έκδοσής τους από τις Τουρκικές Αρχές.

Οι 8, μετά την απορριπτική για τις αρχές της γείτονας χώρας αποφάσεις του Αρείου Πάγου για μη έκδοσή τους, παραμένουν στην Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμεί ακόμη η σχετική απόφαση στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου.

Ως προς το αίτημα που έχουν υποβάλει οι 8 για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στην Υπηρεσία ασύλου της Αθήνας (καταγραφή αιτημάτων, συνεντεύξεις, κ.λπ.) και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Μάλιστα, δικηγόροι που ασχολούνται με θέματα ασύλου, σημειώνουν ότι έχει καθυστερήσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Πάντως, οι 8 στρατιωτικοί  ενώπιον των υπηρεσιών ασύλου αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και υποστήριξαν ότι υπέβαλαν αίτημα ασύλου, καθώς φοβούνται ότι τυχόν έκδοσή τους στην Τουρκία, θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους.

Τώρα, 3 από τους 8 και συγκεκριμένα οι Suleyman Ozkaynakci, Abdullah Yetik και Ferudum Caban το μεσημέρι (12μ.) της ερχόμενης Τρίτης, 25 Απριλίου θα προσαχθούν στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να εξεταστεί το νέο αίτημα έκδοσης του που έχουν υποβάλει  οι Τουρκικές αρχές.

Για τους υπόλοιπους 6 (είναι και πάλι χωρισμένη σε δύο ομάδες, η μία των 3 και η άλλη των 2 στρατιωτικών) δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία όπου θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Και πάλι τους 8 στρατιωτικούς θα εκπροσωπήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης οι δικηγόροι Χρίστος Μυλωνόπουλος  και Όμηρος Ζέλιος.

Συγκεκριμένα, οι Τουρκικές αρχές εκζητούν τους Suleyman Ozkaynakci, Ferudum Caban, Abdullah Yetik, Ugur Ucan, Mesut Firat, Bilal Kurugul, Gencay Bayuk και Ahmet Guzel, ηλικίας από 34 έως 41 ετών.

Οι Τουρκικές αρχές, οι οποίες έχουν εκδώσει και εντάλματα σύλληψης κατά των 8 αξιωματικών, τους εκζητούν προκειμένου να δικαστούν για 6   αδικήματα του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, τα οποία είναι: 1) της απόπειρας δολοφονίας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκικής, 2) της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και εμπόδιση για να εκτελέσει την αποστολή της, 3) απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής  συνταγματικής τάξης (Σύνταγμα), 4)  απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, 5) Λεηλασία  από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν οι 8 στην Ελλάδα) και 6) πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Στο δεύτερο αυτό αίτημα έκδοσης  οι Τουρκικές αρχές εκζητούν τους 8 για δυο πρόσθετα, δευτερεύοντα, αδικήματα (πρόκληση ζημιάς, κ.λπ.) από ότι την πρώτη φορά, όπου τα αιτήματα  τα οποία απορρίφθηκαν  από τον Άρειο Πάγο αφορούσαν 4 αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρεοπαγίτες, θέτοντας ως προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δέχθηκαν τα επιχειρήματά των 8  ότι η  ενδεχόμενη έκδοσή τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και ότι θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου