Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

9.000 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν το σαββατοκύριακο στη Μεσόγειο


Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με τις ιαχές του πολέμου να ακούγονται από πολλές πλευρές, άνοιξαν εκ νέου την κάνουλα της μεταναστευτικής ροής, καθώς σχεδόν 9.000 άνθρωποι διασώθηκαν στη διάρκεια μόνο του Σαββατοκύριακου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησαν από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό τους την Ιταλία και γενικότερα την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις καταγραφές, η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχεται από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και κυρίως από τη Νιγηρία, όπου η δράση των ισλαμιστικών οργανώσεων και ειδικότερα της Μπόκο Χαράμ, έχει προκαλέσει μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων καταγράφηκαν από τη Σενεγάλη και το Μπανγκλαντές, γεγονός που, σύμφωνα με τους ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών, αποδεικνύει μία επέκταση της κρίσης.

«Είναι σαφές ότι η βελτίωση του καιρού έχει προκαλέσει την έξαρση που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, με τους διακινητές να τους βγάζουν σωρηδόν στη θάλασσα δίχως μέσα και να τους οδηγούν σε συνθήκες που θα αναγκάσουν τις ευρωπαϊκές αρχές να τους διασώσουν, ώστε να μην χαθούν στα βάθη της θάλασσας», τόνισε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περισσότερα από 35 σκάφη της Frontex περιπολούσαν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, εντοπίζοντας εκατοντάδες πλοιάρια με μετανάστες από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου