Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Η κατανάλωση τυριών μας προστατεύει από τον καρκίνο του ήπατος


Παρ' όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το τυρί δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι -κυρίως ηλικιωμένοι- που το αποφεύγουν, καθώς το τυρί περιέχει σημαντική ποσότητα λίπους και κορεσμένων λιπαρών που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η κατανάλωση παλαιωμένων τυριών συμπεριλαμβανομένου του τσένταρ, του brie και της παρμεζάνας, θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την υγεία του ήπατος μας και να συμβάλει στη αύξηση του προσδόκιμου της ζωής. 

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα τυριά περιέχουν μία ένωση, γνωστή ως σπερμιδίνη, η οποία εμποδίζει τα βλαβερά ηπατικά κύτταρα να αναπαραχθούν.  

Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ίνωση του ήπατος - τη συσσώρευση ουλώδους ιστού που συμβαίνει στις περισσότερες ασθένειες του οργάνου- και το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC), που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του ήπατος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A & M ανέλυσαν τη σπερμιδίνη σε ποντίκια. Σ΄όσα ποντίκια χορηγήθηκε, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η σπερμιδίνη, το προσδόκιμο της ζωής τους αυξήθηκε κατά 25%.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση τροφών όπως τα μανιτάρια, η σόγια, τα όσπρια, το καλαμπόκι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα όσο αφορά στην επέκταση του προσδόκιμου της ζωής.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν μικρές, εφικτές αλλαγές στη διατροφή τους, οι οποίες μπορεί να τους βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου