Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Σ.Κούρτς: «Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ»


«Η τωρινή τουρκική ηγεσία δεν έχει πλέον κανένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες». Υπέρ μίας διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, τάσσεται εκ νέου ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητώντας τώρα «περισσότερη σαφήνεια και ειλικρίνεια από την πλευρά της ΕΕ προς την Τουρκία σε σχέση με το μέλλον της συνεργασίας», όπως τόνισε μετά τις αποψινές συνομιλίες του με τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ.

«Δεν βλέπω την Τουρκία να γίνεται τμήμα της ΕΕ», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά θέματα δημοκρατικής πολιτικής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, η Άγκυρα απομακρύνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο από την Ευρώπη, ενώ το πρόσφατο δημοψήφισμα για την καθιέρωση του αμφιλεγόμενου προεδρικού συστήματος, είναι «ένα περαιτέρω βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Κοινή ήταν η διαπίστωση των δύο υπουργών Εξωτερικών, πως η τωρινή τουρκική ηγεσία δεν έχει πλέον κανένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, με τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ωστόσο, σε σχέση με τα κίνητρα για τις δυνατότητες ενός διαλόγου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, πως «την Αγκυρα θα πρέπει να την ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις, εμάς μας ενδιαφέρουν και άρα πρέπει να καθίσουμε μαζί στο ίδιο τραπέζι».


Ήδη, μετά το οριακό «Ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα για την αμφιλεγόμενη αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει να υπάρξει ένα «σαφές μήνυμα και μία σαφής αντίδραση» από τις Βρυξέλλες, καθώς «απαιτείται επιτέλους ειλικρίνεια ως προς τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, και θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει η περίοδος του τακτικισμού».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε αναφέρει πως ελπίζει σε μία αλλαγή συνείδησης εκείνων στην ΕΕ που εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα είχε επαναλάβει την απαίτησή του για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ και ως εκ τούτου θα πρέπει να τερματιστεί η φαντασίωση μίας ένταξης».

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει για την «υποστήριξή και την αλληλεγγύη» του, απευθυνόμενος όπως σημείωνε, «στο σχεδόν 50%» εκείνων που δεν στήριξαν στο δημοψήφισμα την πορεία του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τάχθηκαν υπέρ του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου