Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Αυστρία: Eπ' αόριστον παράταση των συνοριακών ελέγχων


Την επ' αόριστον παράταση των συνοριακών ελέγχων που ισχύουν έως τα μέσα Μαΐου υποστηρίζει ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, επισημαίνοντας πως «εφόσον δεν μπορούν να προστατευτούν ανάλογα τα εξωτερικά σύνορα, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο».

«Στο πλαίσιο της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας πρέπει απλά να γνωρίζω ποιος εισέρχεται στη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σομπότκα σε σημερινή συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Δηλώνει αισιόδοξος ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συγκατάθεση από τις Βρυξέλλες για την παράταση της ισχύος των ελέγχων, έπειτα από σχετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την απόφασή της ως προς μία παράταση των συνοριακών ελέγχων στο πλαίσιο του άρθρου 29 της Συνθήκης Σένγκεν.

Έπειτα από σχετική σύσταση της Επιτροπής το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών είχε επιτρέψει στις αρχές Φεβρουαρίου σε πέντε χώρες να παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορά τους για τρεις περαιτέρω μήνες, έως τα μέσα Μαΐου, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρχει συνεννόηση με τις γειτονικές τους χώρες και περιορισμός των ελέγχων στο απαραίτητο και λογικό επίπεδο.

Στο χώρο Σένγκεν ισχύει ελεύθερη μετακίνηση, ενώ εξαιρέσεις είναι δυνατές μόνον για περιορισμένο χρόνο και στο πλαίσιο αυτό, από την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015, η Αυστρία, η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία, όπως και η Νορβηγία που δεν είναι μέλος της ΕΕ, διενεργούν ελέγχους στα σύνορά τους.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Σλοβενία είχε ζητήσει από την Αυστρία να σταματήσει τους ελέγχους στα κοινά τους σύνορα και προς τούτο η επίσημη Λιουμπλιάνα, με επιστολή της υπουργού Εσωτερικών Βέσνα Γκιερκές Τσίνταρ προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόνιζε πως θα ήταν αβάσιμη μία παράταση των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα Σλοβενίας-Αυστρίας.

Η Σλοβενία θα αντιτασσόταν αποφασιστικά σε μία πιθανή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των συνοριακών ελέγχων που ισχύουν έως τις 12 Μαΐου, αποσαφήνιζε στην επιστολή της η Σλοβένα υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως η χώρα της θα απαιτήσει συγκεκριμένη αιτιολόγηση μίας τέτοιας πρότασης, ενώ επιφυλάσσεται ως προς τα επόμενα βήματά της.

Σύμφωνα με την ίδια, οι έλεγχοι στα σλοβενικά-αυστριακά σύνορα οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα πριν την οδική σήραγγα της Οροσειράς Καραβάνκεν, όπου θα είναι κρίσιμη η κατάσταση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, ενώ, κατά την άποψή της, «οι έλεγχοι παρεμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση προσώπων, προξενούν οικονομική ζημία και επηρεάζουν αρνητικά τη συνεργασία στις μεθοριακές περιοχές» με τα οφέλη να είναι ελάχιστα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας επισήμανε επίσης πως οι αυστριακές αρχές επαναπροώθησαν μέσα στο 2016 στην Σλοβενία μόλις 76 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν διασχίσει παράνομα τα σύνορα προς την Αυστρία, ενώ εφέτος, από τις αρχές της χρονιάς οι αντίστοιχες επαναπροωθήσεις ανήλθαν σε μόλις 11 και ο αμελητέος αυτός αριθμός αποδεικνύει ότι είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που λαμβάνονται από την πλευρά της Σλοβενίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου