Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Συρία: Οι Κούρδοι πολιορκούν τον ISIS στην Τάμπκα – Ήδη ελέγχουν το 20% της πόλης


Στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εισήλθαν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Τάμπκα, στην επαρχία Ράκα της Συρίας.

Η πόλη Τάμπκα βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Ευφράτη και είναι μεγάλης σημασίας.

Μόλις απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες, οι SDF θα μπορέσουν να στραφούν απερίσπαστα στον κυρίως στόχο της εκστρατείας Οργή του Ευφράτη, δηλαδή στην απελευθέρωση της πόλης Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας των τζιχαντιστών στη Συρία.

Το πρωί της Τρίτης οι μαχητές και μαχήτριες των SDF κατάφεραν, ύστερα από σκληρές οδομαχίες με τους τζιχαντιστές, να καταλάβουν το κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης.

Την ίδια ώρα οι μαχητές των SDF που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Τάμπκα, νότια της πόλης, απέκρουσαν επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στις θέσεις τους το Ισλαμικό Κράτος.


Νέοι μαχητές των SDF, που μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και στάλθηκαν στην Τάμπκα για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Οι άνδρες στη φωτογραφία εκπαιδεύτηκαν από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.


Ελεύθερος σκοπευτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τον βοηθό του στην πολιορκημένη Τάμπκα. Το Ισλαμικό Κράτος αναρτά φωτογραφίες για να τονώσει το ηθικό των τζιχαντιστών του.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί

Πάνω ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής, με την Τάμπκα, το αεροδρόμιό της και ανατολικά τη Ράκα.

Κάτω η μάχη μέσα στην πόλη Τάμπκα. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος.


Όπως μπορείτε να δείτε, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει στις νότιες και δυτικές συνοικίες της πόλης.

Τοπικές πηγές σημειώνουν ότι όσο οι SDF μάχονται μέσα στην Τάμπκα, ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε μόνο την Τρίτη δεκάδες αεροπορικά χτυπήματα σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά και δυτικά της Ράκα.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν οι SDF βρίσκονται 500 μέτρα δυτικά από το κέντρο της πόλης Τάμπκα και ότι ελέγχουν το 20% της πόλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου