Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Έρευνα: Βυθισμένοι σε ακραία φτώχεια 1,5 εκατ. Έλληνες!



Σε ακραία φτώχεια ζουν 1.488.714 Eλληνες, στην πλειονότητά τους νέοι, άνεργοι και χωρίς φωνή μακριά από συνδικαλιστική εκπροσώπηση και χωρίς πάτημα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πρόκειται για τους νεόπτωχους που έπληξε η κρίση εκτινάσσοντας το ποσοστό ακραίας φτώχειας από το 2,2% το 2009 στο 17,1% το 2013. Οι νέοι και οι άνεργοι που μαστίζονται από τη φτώχεια σε βαθμό να στερούνται βασικά είδη διατροφής και να μην έχουν χρήματα για τηλέφωνο, διακοπές και ρουχισμό παραμένουν «αόρατοι» για την κυβέρνηση.

Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι δεν τους συναντά ο πρωθυπουργός στη μεγάλη έξοδο του Πάσχα, ενώ είναι βέβαιο ότι τους... ξέχασε όταν μοίραζε τον χριστουγεννιάτικο μποναμά σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Νέοι και άνεργοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ παρά το γεγονός ότι το 2016 άνεργοι ήταν 1.131.000 πολίτες και από αυτούς μόλις ένας στους δέκα (127.000) έπαιρνε τακτικό επίδομα ανεργίας, ενώ χάρη στον «κόφτη» της γραφειοκρατίας οι αυτοαπασχολούμενοι άνεργοι που πήραν επίδομα ήταν μόλις 4.135 άτομα...

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως από την έρευνα της διαΝΕΟσις για την ακραία φτώχεια το 2016. Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο ίσως είναι ότι η ακραία φτώχεια χτυπάει σε ποσοστό 68,5% τα νοικοκυριά με άνεργο αρχηγό και αντίστοιχα το 45,5% των νοικοκυριών των φοιτητών και σπουδαστών.

Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2016 από τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο και έκτοτε δημοσιεύει εκτενείς έρευνες με προτάσεις πολιτικής για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Την έρευνα για την ακραία φτώχεια εκπόνησε για λογαριασμό του οργανισμού ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών Μάνος Ματσαγγάνης σε συνεργασία με τις ερευνήτριες Χρύσα Λεβέντη, Ελένη Καναβιτσά και Μαρία Φλεβοτόμου.

Παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. αρχικά (μείωση κατά 1,4% -από το 17,1% στο 15,7%- το 2014) και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στη συνέχεια (μείωση 0,7% στο 15% το 2015 και 1,4% το 2016) η φτώχεια παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Το 2016 λοιπόν το 13,6% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Θελήσαμε να εστιάσουμε σε μια έρευνα που να αφορά την ακραία φτώχεια επειδή το μέγεθος της σχετικής φτώχειας μάς δίνει στην πραγματικότητα περιορισμένες πληροφορίες για τους πολίτες που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά με την κρίση. Ορίζουμε ως ακραία φτώχεια την αδυναμία συμπολιτών μας να αποκτήσουν ένα καλάθι αναγκαίων αγαθών, το κόστος του οποίου αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό μελών του νοικοκυριού, το κατά πόσον πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο και, φυσικά, από το αν η οικογένεια ζει σε αστική, ημιαστική ή αγροτική περιοχή», τονίζει ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Βυθισμένοι σε ακραία φτώχεια 1,5 εκατ. Έλληνες!

    Κι ακόμα δεν φάνηκε ο πάτος.
    Μας οδηγούν προγραμματισμένα στην πλήρη εξαθλίωση
    οι άθεοι κομμουνιστές.
    Ποτέ πιά αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή