Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι: Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 7,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και η Χ.Α.. Ακολουθεί με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Στην παράσταση νίκης το 69% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει, 12,5% είναι εκείνοι που πιστεύουν οτι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα  για το αξίωμα του πρωθυπουργού (με ποσοστό 30% έναντι 19% του κ.Τσίπρα). 

Μόλις 5% δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό αυτών που υπάρχουν εναλλακτικές αν και είναι δυσαρεστημένοι, αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ. Δυσαρεστημένοι, ωστόσο, και χωρίς να βλέπουν εναλλακτικές δηλώνει το 45,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το 40% των ερωτηθέντων πάντως, πιστεύει ότι το πιο επώδυνο πακέτο μέτρων ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα.  Το 78% των πολιτών πιστεύει ότι τα μέτρα που ψηφίσθηκαν πρόσφατα συνιστούν νέο μνημόνιο (το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 61%). 

Περίπου το 80% πιστεύει ότι θα πληγούν τα εισοδήματά του από τα νέα μέτρα, ενώ μόλις το 10% των πολιτών νιώθει αισιοδοξία λόγω των αντιμέτρων- η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακούς λόγους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα ωφεληθούν από τα αντίμετρα.


Το 73,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά μια ουσιαστική μείωση του χρέους. 

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα θέλαμε να προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές, το 33% θέλει αυτοδυναμία ή με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 19% δηλώνει αυτοδυναμία ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 24- 26 Μαϊου, με πανελλαδικό δείγμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου