Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Τουρκία: Πάνω από 260 εντάλματα σύλληψης για υποστηρικτές του Γκιουλέν


Περισσότερα από 260 νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο του, Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου, ο οποίος θεωρείται ως υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η εισαγγελία ζήτησε την προσαγωγή 144 στρατιωτικών στην Κωνσταντινούπολη, που φέρονται να είναι οπαδοί του Γκιουλέν, ενός ιερωμένου που ζει στην ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους μετά την έκδοση αυτών των ενταλμάτων σύλληψης και, σύμφωνα με το Ανατολή, προχώρησε σε περίπου είκοσι συλλήψεις.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία της Άγκυρας, σύμφωνα πάντα με το Ανατολή, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 124 ανθρώπων οι οποίοι φέρεται να χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που σύμφωνα με τις αρχές ήταν το εργαλείο επικοινωνίας των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι μεταξύ των 124 ανθρώπων που καταζητούνται στην Άγκυρα, 33 εργάζονταν στην τουρκική Αρχή Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφοριών (BTK), 36 στην Αρχή Αγορών Κεφαλαίου (SPK) και 55 σε ιδιωτικά σχολεία που διαχειρίζονται οι γκιουλενιστές και τα οποία έχουν κλείσει οι αρχές.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι είναι επικεφαλής μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», η οποία εισέδυσε στους θεσμούς προκειμένου να οικοδομήσει ένα «παράλληλο κράτος».

Ωστόσο ο ιερωμένος, που αρνείται κάθε ανάμιξη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, δηλώνει από την πλευρά του ότι ηγείται ενός δικτύου σχολείων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων που σκοπό έχουν να προωθήσουν το προοδευτικό και φωτισμένο ισλάμ.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και περισσότεροι από 100.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αυτές οι διώξεις, που έχουν θέσει επίσης στο στόχαστρο φιλοκουρδικούς κύκλους και τα τουρκικά ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει την ανησυχία ευρωπαϊκών χωρών και ΜΚΟ, οι οποίες καταγγέλλουν μια καταστολή που αποσκοπεί στη φίμωση κάθε επικριτικής φωνής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου