Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 26 νεκροί

Της Χριστίνας Φλάσκου
Για ακόμη μια φορά, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής των Βαΐων σε χριστιανικές εκκλησίες,  οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα». Αυτή τη φορά αποτέλεσαν αντικείμενο τρομοκρατικής επίθεσης από αγνώστους που άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που τους μετέφερε στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια

Από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες ωστόσο επικρατεί σύγχυση για τον ακριβή αριθμό τους.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς. Άλλες πληροφορίες ωστόσο ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 20 με τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Sabah που επικαλείται πηγές από νοσοκομεία να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 26 και των τραυματιών σε 25.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής εκτός από τους 26 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 26 τραυματίες ενώ ιερέας κάνει λόγο για 35 νεκρούς.

Επισημαίνεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα μόλις λίγες ώρες μετά την έναρξη του Ραμαζανιού, όπου οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας φοβούνται ότι θα αποτελέσει την ευκαιρία για τους φανατικούς ισλαμιστές ώστε να προκαλέσουν λουτρό αίματος με τις επιθέσεις τους. Κι αυτό γιατί η ειρηνική κανονικά αυτή περίοδος έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια ευκαιρία για τους φανατικούς του ISIS προκειμένου να προκαλούν μεγάλες «σφαγές». Μάλιστα, τις επιθέσεις τους επιλέγουν να τις πραγματοποιήσουν ιδίως την πρώτη Παρασκευή του Ραμαζανιού

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 Κόπτες που ταξίδευαν προς το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στη Μίνια, περίπου 150 μίλια από το Κάιρο.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Οι πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης είναι συγκεχυμένες με κάποιες να κάνουν λόγο για 8 άτομα και άλλες για 10. Οι δράστες φέρονται να ήταν κουκουλοφόροι και να φορούσαν στρατιωτικές στολές, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν έκαναν την επίθεση ενώ βρισκόταν πάνω σε μηχανές ή αυτοκίνητα

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και τους αναζητούν. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες επιζώντων επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, δρ Χαλίντ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υγείας, Δρ Ιμάντ Εντίν Αχμέντ Ραντί διέταξε τη μετακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο Νάσερ.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, το λεωφορείο με τους προσκυνητές συνόδευε ένα ακόμη καθώς και ένα φορτηγό που μετέφερε εργάτες.

Η κοπτική μειονότητα της Αιγύπτου, που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο ενόπλων.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο είχε προειδοποιήσει τη νύχτα της 24ης Μαίου για επικείμενη, αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση.

«Η πρεσβεία έχει γνώση μιας πιθανής απειλής που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Hassm Group, μιας γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έκανε λόγο για κάποια απροσδιόριστη ενέργεια απόψε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των μαρτύρων: «Οι δράστες σταμάτησαν τα λεωφορεία, ανέβηκαν σ' αυτά και άρχισαν να πυροβολούν τους επιβαίνοντες, ενώ ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε όλη την επίθεση»

Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του Επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι.

Σύμφωνα με τον Κόπτη Επίσκοπο της περιοχής Μαγάγα (που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας) κ. Αγάθωνα, η επίθεση στρεφόταν εναντίον του λεωφορείου, ενός μινιμπάς και ενός μικρού φορτηγού, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ και είχαν ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου