Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Σομαλία: περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την ξηρασία


Πάνω από το 80% των ζώων σε αρκετές περιοχές στη Σομαλιλάνδη έχουν εξαφανιστεί, λόγω της ξηρασίας. Κανένας ποταμός από την δυτική πλευρά μέχρι την πρωτεύουσα Χαργκέισα δεν έχει πλέον νερό. Για 4 ολόκληρα χρόνια αυτή η αυτόνομη περιοχή στη Β. Σομαλία έχει στερηθεί τη βροχή.

Η Σομαλιλάνδη βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού.

Σε όλη τη Σομαλία λόγω της ξηρασίας περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αρκετοί αναζητούν καταφύγιο στις πόλεις.

«Oι αγρότες συνιστούν τα 2/3 εκείνων που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια και χρήζουν βοήθειας για να επιβιώσουν. Για αυτό οι περισσότεροι εκτοπισμένοι κινούνται προς τις αστικές περιοχές. Mεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου μόνο στη Xαργκέισα ήρθαν 9500 άνθρωποι. Κάποιοι έμειναν εδώ στον καταυλισμό Ντιγκαλέ», μεταδίδει η απεσταλμένη του euronews Mόνικα Πίνα.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός λειτουργεί από το 2013. Σήμερα 1200 οικογένειες ζουν εδώ. Περίπου 100 από αυτές έφτασαν εδώ τον τελευταίο μήνα.

«Τους παρέχουμε φαγητό, περίθαλψη και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε αλλά δεν έχουμε βοήθεια από καμία οργάνωση μέχρι στιγμής», ανέφερε ο υπεύθυνος του καταυλισμού.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 2017 ένα εκατομμύριο παιδιά αναμένεται να υποσιτίζονται στη Σομαλία. Τον Φεβρουάριο οξύτατο πρόβλημα αντιμετώπισαν περίπου 71.000 παιδιά. Στην Χαργκέισα το νοσοκομείο παίδων της Unicef περιθάλπει τρεις φορές περισσότερους ασθενείς από τότε που ξεκίνησε η ξηρασία.

Ο μισός πληθυσμός στη Σομαλία, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι, χρήζουν βοήθειας. Σε όλο το Κέρας της Αφρικής 12 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια άμεσα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 20 εκατομμύρια είναι εκείνοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον λιμό σε Νιγηρία, Υεμένη, Νότιο Σουδάν και Σομαλία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου