Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μια «ανάσα» φαίνεται ότι παίρνει η ελληνική οικονομία με την συμφωνία: Χρηματιστήριο πάνω, ομόλογα κάτω...


του Γιάννη Πετρίδη
H χρηματιστηριακή αγορά αποτύπωσε (και είναι η πιο έγκυρη αποτύπωση) την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές ενώ σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περί το 6%, κάτι που σημαίνει ασφαλέστερο κλίμα για την ελληνική οικονομία.

Βέβαια, πριν δούμε επιτόκια κάτω από το 3%, κάτι που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ακόμα, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανόρθωση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας.

Αλλωστε η κατάσταση στην οικονομία θυμίζει Συρία: Εχουν μειωθεί τα μέτωπα, αλλά η χώρα έχει καταστραφεί και θα χρειαστούν πολλά χρόνια και άπειρα κεφάλαια για να έρθει στα επίπεδα προ του πολέμου.

Η Ελλάδα που έχει χάσει το 28% του ΑΕΠ μεταξύ 2010-2015, θα χρειαστεί περί τα 10-15 χρόνια, ακόμα, για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2008!

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετους ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 6,19% από 6,39% που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ).

Συνακόλουθα, το περιθώριο έναντι του αντιστοίχου γερμανικού ομολόγου (με απόδοση 0,33%) υποχωρεί στο 5,86%. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί και η απόδοση του 2ετους ομολόγου, η οποία πριν από λίγο κυμαίνονταν στο 5,72%.

Στο χρηματιστήριο, η αγορά κινείται σε ανοδική τροχιά για έκτη συνεδρίαση, έχοντας διασπάσει την αντίσταση των 720 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,90%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+6,15% στα 0,207 ευρώ), της Eurobank (+4,07% στα 0,768 ευρώ), της Εθνικής (+2,45% στα 0,293 ευρώ) και της Jumbo (+2,21% στα 14,81 ευρώ).

Απώλειες καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΠΑΠ (-3,85% στα 8,75 ευρώ), πτώση που οφείλεται και στην αποκοπή του δικαιώματος στο υπόλοιπο μερίσματος χρήσης 2016 ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ταξιδιών (-3,17%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,35%), του Πετρελαίου (+2,25%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+2,16%).

Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 8 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου