Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η Τουρκία... πουλά το χρέος της


Την ώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται κυριολεκτικά στους δανειστές η Τουρκία ετοιμάζεται να πουλήσει ομόλογα ύψους 8 δισ. σε δολάρια, σύμφωνα με γνωστοποίηση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται να αυξήσει τον δανεισμό στην προσπάθειά της να καλύψει το αυξανόμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της...

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία ενδέχεται να προσφέρει χρεόγραφα «σταδιακά μέσω μίας ή δύο προσφορών» και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για γενικούς χρηματοδοτικούς σκοπούς, που μπορεί να περιλαμβάνουν και την αποπληρωμή χρέους, σύμφωνα με μια μια ανάρτηση την Παρασκευή στον ιστότοπο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αυξήσει τις δαπάνες με στόχο την ώθηση της ανάπτυξης και οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν αναφέρει ότι μπορεί να μην πετύχουν τον στόχο για έλλειμμα 1,7% φέτος, κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη πουλήσει χρέος ύψους 6,25 δισ. δολ. σε ξένο νόμισμα το 2017, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο. Στο μεταξύ, οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα σχέδια για εγχώριο δανεισμό ω τον Ιούλιο, δείχνουν ότι οι πωλήσεις χρέους σε λίρα θα υπερβούν τις λήξεις φέτος για πρώτη φορά από το 2009.

Ο βαθμός στον οποίο η Τουρκία έως τώρα αποκλίνει από τους δημοσιονομικούς στόχους δεν είναι αρκετά μεγάλος για να τρομάξει την αγορά ομολόγων, η οποία εμφάνισε άνοδο στην ξένη ζήτηση αφότου οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να αναχαιτίσουν τις πτώσεις της στερλίνας πυροδότησαν ράλι του νομίσματος και εκτόξευσαν τις αποδόσεις άνω του 11%, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες carry trade (αρμπιτράζ επιτοκίων) στον κόσμο.

Η αναλογία χρέους - ΑΕΠ  ήταν περίπου στο 30% στα τέλη του 2016, δηλαδή γύρω στο μισό σε σχέση με μια δεκαετία πριν και σε καλύτερη κατάσταση με τις περισσότερες αναδυόμενες αγορές.

«Το timing δεν είναι κακό», σχολίασε ο Dmitri Barinov, money manager στην Union Investment Privatfonds στη Φρανκφούρτη, επικαλούμενος την ηρεμία στις αγορές και μια πτώση στο κόστος των CDS της Τουρκίας.

«Το καινούριο ομόλογο της Τουρκίας που λήγει το ΄47 διαπραγματεύεται σε υψηλή τιμή, επομένως φαίνεται πως στις αγορές αρέσει η πίστωση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο τουρκικός τίτλος σε δολάριο που λήγει το Μάιο του 2017 και που εκδόθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα με κουπόνι 5,75%, διαπραγματευόταν την Παρασκευή στο 99,07, δηλαδή υψηλότερα από το 95,8 πριν από δύο εβδομάδες.

Το κόστος εξασφάλισης του χρέους της χώρας από πτώχευση για πέντε χρόνια με τη χρήση CDS ήταν κάτω των 200 μονάδων βάσης, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου