Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Συρία: Νέες συγκρούσεις μετά τη συμφωνία για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης»


Περιορισμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο σε πολλές επαρχίες της Συρίας, αφού τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία που σύναψαν η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη χώρα ενόψει μιας βιώσιμης εκεχειρίας.


Η συμφωνία προβλέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών για τουλάχιστον έξι μήνες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης μέσα στις ζώνες αυτές και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας, παροχή ιατρικής βοήθειας, επιστροφή των εκτοπισμένων αμάχων στις εστίες τους και αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.

Η μεγαλύτερη ζώνη αποκλιμάκωσης περιλαμβάνει την επαρχία Ιντλίμπ και γειτονικούς τομείς των επαρχιών Χάμα, Χαλεπίου και Λαττάκειας. Οι άλλες τρεις ζώνες είναι στη βόρεια επαρχία Χομς, η περιοχή Ανατολική Γούτα ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού και κατά μήκος της μεθορίου με την Ιορδανία στη νότια Συρία.Η συμφωνία ξεκίνησε να εφαρμόζεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όμως οι εγγυήτριες χώρες θα οριστικοποιήσουν τους χάρτες των ζωνών αποκλιμάκωσης έως τις 4 Ιουνίου και η συμφωνία μπορεί να παραταθεί αυτόματα με τη συμφωνία των τριών εγγυητριών χωρών.

Το σχέδιο αυτό είναι πιο φιλόδοξο από άλλα που υπεγράφησαν στο παρελθόν, καθώς προβλέπει την εποπτεία των ζωνών αυτών από τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Όμως στο κείμενο δεν αναφέρεται ρητά αν θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες, ενώ ούτε ο συριακός στρατός ούτε οι αντάρτες έχουν ανακοινώσει αν θα σταματήσουν τις επιθέσεις.

Πολλές ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας ξέσπασαν κάποιες σποραδικές συγκρούσεις και σημειώθηκαν μερικοί βομβαρδισμοί, όμως μικρότερης έντασης απ’ ό,τι συνήθως.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «σταθερή» μετά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας.

«Εκτός από κάποιες μάχες και βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας και σήμερα (Σάββατο) το πρωί στις επαρχίες Χάμα, Δαμασκός και Χαλέπι, η βία έχει μειωθεί στις περιοχές που ισχύει η συμφωνία», δήλωσε και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ένα παιδί σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού περιοχής στην επαρχία Χομς. Επίσης επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε άλλες περιοχές, επεσήμανε η ίδια πηγή.


(με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Mursel Coban, Depo Photos)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου