Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Καθαρά υπέρ των Ελληνικών θέσεων τάχθηκε επιτέλους το ΔΝΤ! - Π.Τόμσεν: «Αμεσα λύση για το χρέος»


του Γιάννη Πετρίδη
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ο περιβόητος Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες στον απόηχο του χθεσινού άκαρπου Eurogroup.τόνισε ότι το ΔΝΤ δέχεται τις βασικές υποθέσεις της συμφωνίας του Mαΐου του 2016 και ξεκαθάρισε πως ναι μεν τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Μάϊο του 2018, αλλά τα μέτρα για την ρύθμιση του χρέους πρέπει θα συγκεκριμενοποιηθούν και να καθοριστούν άμεσα, πριν από την λήξη του προγράμματος!

"Προκειμένου να προχωρήσουμε περαιτέρω, χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους" τόνισε ο ίδιος.

Πρόκειται για υιοθέτηση της ελληνικής θέσης, υπό τον φόβο πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα που προκαλεί η επιμονή Σόιμπλε να αποφασιστούν τα μέτρα για το χρέος μετά τον Μάϊο του 2018. Η κυβέρνηση έχει παρασκηνιακά απειλήσει με παραίτηση και απ'ότι φαίνεται, με εξαίρεση τον Σόιμπλε, έχουν πειστεί οι πάντες να προχωρήσουν σε άμεση μείωση του χρέους, το οποίο διαφορετικά θα οδηγήσει σε "αιώνια φυλακή" την χώρα

Ο Π.Τόμσεν, περιέργως, ήταν πολύ φυλικός προς την Ελλάδα στις δηλώσεις του: "Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει μια πιο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική. Το πρόγραμμα αυτό, αντιμετωπίζει τα δύσκολα και ευαίσθητα θέματα για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στο συνταξιοδοτικό", δήλωσε σήμερα.

"Είμαι βέβαιος ότι είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο το ΔΝΤ θα μπορούσε να το στηρίξει με ένα πρόγραμμα (τύπου stand by arrangement)" δήλωσε ο Π. Τόμσεν, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ συμμετείχε στη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η διοίκηση του ΔΝΤ θα λάβει την τελική απόφαση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου