Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

«Η ανεξαρτησία των Κούρδων έχει δρομολογηθεί- Το θέμα είναι πότε»!


Τον πανικό στους Τούρκους που θα δουν τον χειρότερο εφιάλτη τους να παίρνει σάρκα και  οστά έσπειρε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) αντιστράτηγος Βίνσεντ Στιούαρτ. 

Όπως είπε η ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ έχει δρομολογηθεί και ότι το ζήτημα δεν είναι «αν» θα επιτευχθεί, αλλά «πότε» θα γίνει αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα μεγάλα κουρδικά κόμματα της χώρας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κάνουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ανέφερε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ικανότητα των Κούρδων να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Βαγδάτη διαφορετικά θα υπάρξει νέα ένταση.  Αν αυτό συμβεί τότε η Άγκυρα θα βρεθεί σε κατάσταση πανικού καθώς αν αρχίσει να δημιουργείται κουρδικό κράτος τότε είναι βέβαιο ότι θα γεννηθούν ανάλογες βλέψεις στους Κούρδους της Τουρκίας αλλά και άλλων γειτονικών χωρών που έχουν κουρδικές κοινότητες  κάτι που δεν θέλει επ “ ουδενί να συμβεί.

Οι Κούρδοι περιμένουν ανταμοιβή για τον ρόλο τους που έπαιξαν στην εκστρατεία υπό τις ΗΠΑ με στόχο την ήττα του Ισλαμικού Κράτους – πολεμούν στο πλευρό των Αμερικανών στη μητέρα όλων των μαχών στη Μοσούλη –  και αυτή δεν είναι άλλη από την ανεξαρτησία.

Ακόμη και αν το Καλιφάτο πέσει δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας οι μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν για την εξουσία, τα εδάφη και τα πετρέλαια που  υπάρχουν μεταξύ των Σιιτών που συνιστούν την πλειοψηφία και των κοινοτήτων των Σουνιτών και των Κούρδων

Ήταν οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά που απέτρεψαν την κατάληψη του Κιρκούκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους καθώς ο ιρακινός στρατός ετράπη σε φυγή.

Οι Κούρδοι διεκδικούν το Κιρκούκ επικαλούμενοι και την ιστορία όπου κατοικούν Τουρκμένοι και Άραβες. Αρνητικοί στο ενδεχόμενο της κουρδικής ανεξαρτησίας είναι το Ιράκ αλλά και η Τουρκία, το Ιράν και η Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου