Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Γ. Αμανατίδης: «Πραγματική εικόνα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας - Δεν είναι εικονικό το success story»


Για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης με στόχο την έξοδο από την επιτροπεία μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 15 Μαΐου 2017, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, εξηγώντας ότι «είναι σημεία που μας δείχνουν ότι έχουμε μπει σε πραγματικές οικονομικές διαστάσεις, σε μία άλλη εποχή. Δεν είναι ένα εικονικό success story. Είναι μία πραγματική εικόνα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Κληθείς να σχολιάσει το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «και το ταξίδι αυτό του πρωθυπουργού εντάσσεται σε μία τιτάνια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να περάσουμε -και περνούμε- στο σκέλος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το ταξίδι αυτό, δηλαδή, θα βοηθήσει στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη, μπαίνοντας στην περίοδο της ανάπτυξης με τον τρόπο που εμείς θέλουμε, έτσι ώστε να επουλώσουμε με τα αποτελέσματα της ανάπτυξης τις κοινωνικές πληγές, που υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια».

Παράλληλα, υπενθύμισε, σε συνέχεια και του «Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών» που διεξήχθη πρόσφατα από το υπουργείο Εξωτερικών, ότι «το 2017 είναι Έτος Πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, στο πλαίσιο του οποίου περιμένουμε θετικά αποτελέσματα και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επικαλούμενος δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, ο κ. Αμανατίδης απάντησε πως «χθες υπήρξε η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι η Τουρκία θέλει να συνεχίσει την καλή σχέση και να προχωρήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρξε και η αντίστοιχη δήλωση του Τούρκου υπουργού, υπεύθυνου για τα ευρωπαϊκά θέματα στις Βρυξέλλες. Διαπιστώνω έναν προβληματισμό στην Τουρκία και δεν νομίζω ότι τόσο πολύ μπορούν να περάσουν στην πράξη τα επιθετικά σενάρια για εσωτερικούς λόγους στην Τουρκία».

Αναφορικά με το ίδιο ερώτημα, πρόσθεσε ότι «η ρητορική είναι ένα άλλο πράγμα. Σε κάθε περίπτωση το απαντάμε, δεν μένει αναπάντητο τίποτα από την πολιτική ηγεσία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο, πρέπει να ικανοποιηθούν βασικά οι διεθνείς κανόνες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο υπάρχει, οι κανόνες της Δημοκρατίας. Το συμφέρον της Τουρκίας είναι η προσέγγιση με την ΕΕ».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε ότι στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), θα εξεταστούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρα από την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, χαράσσεται και μία εθνική στρατηγική, πράγμα που εκφράστηκε χθες ως προς τους άξονες της ενεργειακής πολιτικής. Υπήρξε η συμφωνία και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ισχυροποιεί τη χώρα μας. Πιστεύω ότι και στο επόμενο ΕΣΕΠ που θα γίνει για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας θα έχουμε την ίδια προσέγγιση. Συνολικά, είναι θετικό για τη χώρα μας ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -μολονότι μπορεί να υπάρχουν εσωτερικές διαφοροποιήσεις- έχει πλέον διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική για όλα αυτά που συζητάμε, η οποία πολλαπλασιάζει τη δύναμη της χώρας μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου