Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ευρωπαϊκές πηγές: Προς το καλοκαίρι του 2018 οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Προς το καλοκαίρι του 2018 θα πρέπει να αναμένονται οι όποιες αποφάσεις για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του Χρέους, καθώς όπως εκτιμούν ευρωπαϊκές πηγές, οι Φθινοπωρινές κάλπες στη Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

«Ούτε μετά από τις γερμανικές εκλογές αναμένονται εξελίξεις στο ελληνικό Χρέος. Πάμε για το τέλος του Προγράμματος», αναφέρουν στο iefimerida ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις μετεκλογικές συνεργασίες στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις ότι το CDU της Α. Μέρκελ θα επικρατήσει στις κάλπες του Φθινοπώρου κι ότι προσανατολίζεται σε συνεργασία με τους Φιλελεύθερους του FDP, αυτό- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- θα δυσκολέψει πολύ τους χειρισμούς των ευρωπαϊκών θεσμών γύρω από το ελληνικό ζήτημα, με δεδομένη και δεδηλωμένη την αρνητική στάση του FDP.

Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση της όποιας εξειδίκευσης των μέτρων ελάφρυνσης, αδυνατίζει και την προοπτική έστω καθυστερημένης ένταξης στο QE. Ήδη στην κυβέρνηση υπάρχει υποχρεωτική αλλαγή του αφηγήματος, με βασικό άξονα την έξοδο στις αγορές χωρίς δεκανίκια. Αν και η συγκυρία χαρακτηρίζεται ως θετική, λόγω της μεγάλης αποκλιμάκωσης των τιμών στις αγορές ομολόγων, η πρώτη δοκιμαστική έκδοση χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς θα πρέπει να στρώσει το έδαφος και για τις επόμενες εκδόσεις, που δεν μπορούν να καθυστερήσουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναμένεται ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αν και θα αναλυθούν όλα τα τεχνικά δεδομένα, η απόφαση για το πότε θα γίνει η έκδοση, θα είναι πολιτική.


Κι αν για τις εκδόσεις κρατικών ομολόγων η εφεξής πορεία είναι μονόδρομος και περνάει υποχρεωτικά μέσα από την πιστή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να πειστούν οι αγορές, οι καθυστερήσεις και πολύ περισσότερο η απώλεια του QE δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις τράπεζες, οι οποίες βλέπουν το φτηνότερο δανεισμό με την «ομπρέλα» της ΕΚΤ να απομακρύνεται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου