Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Κομισιόν: Εκ νέου αποδέσμευση οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία για το προσφυγικό - 2,9 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί


Εν μέσω «πυρετωδών» διαδικασιών εξελίσσεται από την Ε.Ε. η συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, με την εκταμίευση των προγραμματισμένων κονδυλίων· βάσει και της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο του «Μέσου Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία», από το συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 2,9 δισ. ευρώ. Έχουν υπογραφεί συμβάσεις για 48 έργα αξίας άνω των 1,6 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί 811 εκατ. ευρώ. Οι πιο πρόσφατες χορηγίες περιλαμβάνουν την υπογραφή σύμβασης κοινωνικοοικονομικής στήριξης των προσφύγων, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής στην Τουρκία, μέσω της κατάρτισης γλωσσών και άλλων δεξιοτήτων. Επίσης, έχει χορηγηθεί επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 714 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αρμόδιος επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την κοινωνική ασφάλεια εξακολουθεί να επιταχύνεται, με περισσότερους από 680.000 πρόσφυγες να υποστηρίζονται σήμερα, ενώ στόχος είναι το πρόγραμμα να καλύψει 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, ανέφερε ότι το Μάρτιο υπογράφηκε με τη UNICEF σύμβαση για την εκπαίδευση, με στόχο την εγγραφή 230.000 μαθητών μέχρι το τέλος του 2017. Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα για τη μεταφορά μετρητών για την εκπαίδευση έχει ήδη φθάσει σε οικογένειες που απαριθμούν συνολικά 56.000 παιδιά πρόσφυγες. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ», δήλωσε ο Κύπριος επίτροπος και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους εταίρους μας και την τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε βοήθεια, αίσθημα αξιοπρέπειας και ελπίδα στους ευάλωτους πρόσφυγες στην Τουρκία».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διευκόλυνση της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία δημιουργήθηκε το 2015, ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για σημαντική πρόσθετη οικονομική στήριξη των προσφύγων στην Τουρκία. Ο προϋπολογισμός ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017 αποτελείται από 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 2 δισ. ευρώ από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου