Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Επιστροφή στις αγορές για την Ελλάδα όταν το κόστος δανεισμού πέσει κάτω από το 5%


Ελληνικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως όταν φτάσουν το 5% του κόστους δανεισμού, μόνο τότε θα μπορέσει να βγει στις αγορές η Ελλάδα.

«Μία επιστροφή στις αγορές με πενταετές ομόλογο θα πρέπει να γίνει με απόδοση κάτω του 5%», ανέφερε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Reuters, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι περίπου στο 5,9% σήμερα, αλλά επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί να πέσει από 0,75% έως 1,5%, αν η ΕΚΤ αρχίσει να αγοράζει το ελληνικό χρέος.

«Ακόμη πιστεύουμε ότι απέχετε περίπου 75 μονάδες βάσης από το σημείο στο οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε τον διάλογο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε στο Reuters ο Μαρκ Ντάουντινγκ της BlueBay Asset Management's Mark Dowding, που κατέχει ελληνικό χρέος. «Αλλά πιστεύω ότι (το σήμα της ΕΚΤ ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα) σίγουρα θα είναι ένας καταλύτης που θα οδηγήσει τις αποδόσεις σε αυτό το επίπεδο».

Αυτός ο σημαντικός όρος εξαρτάται κυρίως από το αν η Αθήνα μπορεί να πετύχει μία αρκετά καλή συμφωνία για το χρέος με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε η ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη, να πειστεί, σχολιάζει το Reuters.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου