Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Συντριβή τουρκικού AS-532 Cougar στην Ν.Α.Τουρκία: 13 νεκροί - Μεταξύ τους στρατηγός της «κλειστής» ομάδας Ερντογάν


Μεταφορικό ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού  τύπου AS 532UL Cougar (από τα 21 που διαθέτει συνολικά) κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Σενόμπα, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κοντά στα τουρκο-ιρακινα  σύνορα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, στο σημείο σπεύδουν συνεργεία διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, το ελικόπτερο φέρεται να έπεσε πάνω σε καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας., αλλά την περιοχή δρουν Κούρδοι του ΡΚΚ οι οποίοι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει καταρρίψεις τουρκικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα στο ελικόπτερο επέβαινε ο αντιστράτηγος  ΑΙντογκάν Αιντίν (Aydoğan Aydın'dı) ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 6 στρατηγούς που υπερασπίστηκαντην Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες και από τους πλέον πιστούς στον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή το 1997 είχε καταρριφθεί ελικόπτερο του ιδίου τύπου από το ΡΚΚ με βλήμα  9K32 Strela-2 με αποτέλεσμα τότε να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου