Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία

Γράφει: Πάνος Πέτρου-Δαμουλιάνος

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στα ανατολικά της Τουρκίας μετά τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Το Ιντσιρλίκ είναι μια καλή αεροπορική βάση για την μάχη ενάντια στο ISIS όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην είμαστε σε θέση να επισκεφθούμε τους ίδιους μας τους στρατιώτες» δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ουρσουλά ντε ντε Λέιεν, όπως ανέφερε η Deutsche Welle.

Κοντά στους 280 στρατιώτες και και αρκετά μαχητικά Tornado βρίσκονται σταθμευμένα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ όπου και χρησιμοποιούνται για αποστολές αναγνώρισης στην Συρία.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την αποστολή στην Τουρκία το 2016 στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015.

Τα γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη και το προσωπικό που υπηρετεί αναμένεται να μεταφερθεί από την Τουρκία στην Ιορδανία με την όλη διαδικασία να διαρκεί δυο ή τρεις μήνες μετά την έγκριση της απόσυρσης από την Bundestag.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να οργανώσουμε την απόσυρση έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανταλλαγές προσβολών» είπε στο ράδιο Deutschlandfunk ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε με κανένα συμφέρον να οδηγήσουμε την Τουρκία σε μια γωνία».

Την Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε τονίσει ότι η Γερμανία «μπορεί να αφαιρέσει τα στρατεύματά της όπως θέλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον Γερμανό ΥΠΕΞ επικαλούμενος «βεβαρυμένο πρόγραμμα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε τονίσει νωρίτερα τον Μάιο ότι η Συμμαχία δεν θα πάρει θέση σε αυτήν την ένταση ανάμεσα στα μέλη της.

«Δεν θα έχει καμία επίδραση στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Η διαμάχη είναι ένα διμερές θέμα ανάμεσα στην Τουρκία και την Γερμανία», είπε όπως αναφέρει και το RT.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου