Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Κατάρ: «Θα απαντήσουμε εγκαίρως στις απαιτήσεις των αραβικών κρατών»


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Κουβέιτ για να απαντήσει σε έναν κατάλογο απαιτήσεων που έχουν στείλει αραβικές χώρες στη Ντόχα.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έστειλαν στη Ντόχα έναν κατάλογο με 13 απαιτήσεις ως προϋποθέσεις για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στο μικρό εμιράτο. Η προθεσμία που έχει δοθεί στο εμιράτο για να συμμορφωθεί προς αυτές εκπνέει την Κυριακή.

«Όσον αφορά την προθεσμία των 10 ημέρων, συνεργαζόμαστε με τους Αμερικάνους και τους Κουβεϊτιανούς ώστε να προετοιμάσουμε την κατάλληλη απάντηση. . . στον κατάλογο που μας υπέβαλαν», δήλωσε ο αλ Θάνι σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.


«Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει υπό κατάλληλες συνθήκες. Πρέπει να θέσουμε πρώτα τις σωστές προϋποθέσεις για να διεξαγάγουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο ΥΠΕΞ του Κατάρ.

Νωρίτερα, ο αλ Θάνι με μια ανακοίνωσή του τόνισε ότι η Ντόχα είναι έτοιμη να συζητήσει «νόμιμα ζητήματα» με τα αραβικά κράτη για τον τερματισμό της κρίσης στον Κόλπο, αλλά ο κατάλογος των απαιτήσεων περιλαμβάνει κάποια αιτήματα που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν, καθώς είναι ανυπόστατα.

«Δεν μπορούμε να "διακόψουμε τις σχέσεις με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος και την σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου", διότι τέτοιες σχέσεις δεν υπάρχουν», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Και δεν μπορούμε να "απελάσουμε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν", καθώς κανένα μέλος αυτής δεν βρίσκεται στο Κατάρ», συμπλήρωσε ο αλ Θάνι.

Ο αλ Θάνι υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι από την στιγμή που είναι αδύνατον για τη Ντόχα να πάψει να κάνει πράγματα που δεν έκανε ποτέ, «το μόνο που μένει είναι να καταλήξουμε στο ότι σκοπός του τελεσιγράφου δεν ήταν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, αλλά η άσκηση πίεσης στο Κατάρ να εκχωρήσει την κυριαρχία του. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνουμε».

Από την Ουάσιγκτον, ο ΥΠΕΞ του Κατάρ επισήμανε ότι οι απαιτήσεις «προορίζονταν για να απορριφθούν» και πως τόνισε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ότι τα αιτήματα είναι «μη ρεαλιστικά».

Ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στη Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα το Κατάρ ότι κινδυνεύει να του επιβληθούν νέες κυρώσεις αν δεν συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις που του έχουν τεθεί. Όπως διεμήνυσε, οι αραβικές χώρες του Κόλπου ενδέχεται να ζητήσουν από τους εμπορικούς τους εταίρους να επιλέξουν μεταξύ της συνεργασίας με αυτές ή με την Ντόχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Πηγή3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου