Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΝΕΛ: « Χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»


Χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να ξεκινήσει η πορεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση και παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για την επίτευξη οριστικής λύσης εξόδου της χώρας από την κρίση και τη λιτότητα, προϋπόθεση της οποίας είναι η διατύπωση μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ρύθμιση αυτού.

Επίσης, ως προς τα διάφορα σενάρια που διαρρέουν, τόνισε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει ως προς το ελληνικό πρόγραμμα.

Η κ. Παπαδοπούλου ερωτηθείσα για τις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Σόϊμπλε, κατέστησε σαφές καταρχήν ότι «το βασικό συνίσταται πως το χρονοδιάγραμμα ετέθη στο προηγούμενο Eurogroup», επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί λύση που θα «ανοίγει καθαρό διάδρομο».

Ανέφερε ότι ο Β. Σόϊμπλε παίζει το προεκλογικό του παιχνίδι στην Γερμανία και επανέλαβε, το λεχθέν προ καιρού από την ιδία, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε (προεκλογική) ρεκλάμα του Β. Σόιμπλε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική λύση και όχι μετάθεση του προβλήματος του χρέους για «μετά», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το τι μέλλει γενέσθαι θα το κρίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λαμβάνοντας υπόψη και το συνολικό πλαίσιο λύσης που θα διατυπωθεί.

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αρνήθηκε να σχολιάσει διάφορα σενάρια που διαρρέουν επισημαίνοντας ότι κατά καιρούς ακούγονται διάφορα που δεν φθάνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβε και πρέπει και οι δανειστές της και το ΔΝΤ να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Ως προς την στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι η ΝΔ έχει χρεώσει την καθυστέρηση στην ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και έγκυρα, διεθνώς ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων και γερμανικών, επισημαίνουν τις ευθύνες Σόϊμπλε και ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «αν είχαμε κλείσει την συμφωνία άρον-άρον με «τα τόσα (μέτρα) και άλλα τόσα» που έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν θα είχαμε ούτε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο για μετά το 2019, ούτε μέτρα με θετικό πρόσημο, ούτε θα είχαμε αποτρέψει τις αξιώσεις του ΔΝΤ που υπήρχαν από το φθινόπωρο του 2015.»

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, παρέπεμψε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δ, Τζανακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο στην παρούσα συγκυρία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, και σημειώνοντας ότι αν μελλοντικά προκύψει μια τέτοια ανάγκη θα εξεταστεί.

Κληθείσα να σχολιάσει ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την κλιματική αλλαγή, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι σαφώς υπάρχει εξόχως σοβαρό ζήτημα με την κλιματική αλλαγή, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω που θα οδηγήσει η απόφαση Τραμπ» και τασσόμενη υπέρ της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε στη συνέντευξή της ευχόμενη κουράγιο και ψυχραιμία στις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεκινούν αύριο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και στις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου