Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για την τελική διευθέτηση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής


Αντίστροφη μέτρηση για την τελική διευθέτηση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Την ερχόμενη Παρασκευή, η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου της Εθνικής καλείται να εγκρίνει την μεταβίβαση του 75% στο Exin Group, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, με έδρα την Ολλανδία.

Ήδη, πληροφορίες ιστοσελίδας αναφέρουν πως η συμφωνία θα περάσει σήμερα από το ΔΣ της ΕΤΕ, με το τίμημα να ανέρχεται μεταξύ 720 και 750 εκατ. ευρώ. Κάτι που δίνει συνολικά μία αποτίμηση 960 εκατ. ευρώ στην Εθνική Ασφαλιστική.

Στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης η μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου, που αποτιμάται στα 13,4 εκατ. ευρώ αλλά και οι δραστηριότητες στη Ρουμανία με την αποτίμηση της θυγατρικής Garanta να φθάνει τα 16,8 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας είναι η σύμβαση bankassurance, δηλαδή η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το τραπεζικό δίκτυο με 10ετή σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, που μπορεί να ανανεωθεί για άλλα 5 χρόνια.

Επιπρόσθετα, η κοινοπραξία δεσμεύεται να εξοφλήσει η Εθνική Ασφαλιστική, υπό την ιδιοκτησία τους, το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, τις ομολογίες του οποίου κατέχει στο σύνολό τους η Εθνική.

Το σήμα και τα ακίνητα

Σημαντική παράμετρος επίσης είναι ο τίτλος της εταιρείας, που δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας πώλησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος θα αγοραστεί από τον όμιλο της εθνικής Τράπεζας, ο οποίος θα τον νοικιάσει στο Exin Group για δέκα χρόνια με βάση ανάλογο τίμημα που θα προκύψει από την αποτίμηση του και έπειτα από συμφωνία των δύο μερών. Εκτός της συμφωνίας πώλησης είναι επίσης ακίνητα λογιστικής αξίας 51 εκατ. ευρώ, που θα μεταβιβαστούν από την Εθνική Ασφαλιστική στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και η τιμή πώλησης τους μπορεί να οδηγήσει σε αναπροσαρμογή του τιμήματος.

Η σύμβαση μεταξύ ΕΤΕ και Exin Group συνοδεύεται με ρήτρα μη ανταγωνισμού, που δεσμεύει τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας να μην αναπτύξει ασφαλιστικές εργασίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία για διάστημα δύο ετών μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου