Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τ.Μέι: «Κανείς νόμιμος πολίτης δεν θα κληθεί να φύγει μετά το brexit»


Διαβεβαιώσεις στους πολίτες της Ε.Ε. οι οποίοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι ουδείς εξ όσων ζουν νόμιμα στη χώρα δεν θα κληθεί να φύγει μετά το Brexit, έδωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, παρουσιάζοντας τη Δευτέρα πιο λεπτομερώς το σχέδιό της για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

«Θέλουμε να μείνετε», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Βάσει της πρότασης, οι μετανάστες στη Βρετανία από χώρες της Ε.Ε. θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια όσον αφορά για παράδειγμα την περίθαλψη από ό,τι μετανάστες προερχόμενοι από αλλού.
Ακόμη, τονίζεται πως όσοι ζούσαν στη Βρετανία ήδη πέντε χρόνια πριν από την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα εφ' όρου ζωής αν το επιθυμούν, ενώ οι μετανάστες που μετοίκησαν στη Βρετανία πιο πρόσφατα θα μπορούν να παραμείνουν ώσπου να φθάσουν το χρονικό όριο μετά το οποίο θεωρούνται «μόνιμα εγκατεστημένοι».
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι το μειωμένο κύρος της κ. Μέι, η οποία απώλεσε την πλειοψηφία της στη Βουλή των Κοινοτήτων στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση πλέον να επιτύχει μια καλή συμφωνία για τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.
«Ήθελε μια σαρωτική νίκη και έχασε την πλειοψηφία της. Τώρα η εντολή της είναι συντρίμμια, αλλά η πρωθυπουργός επιμένει ακόμη ότι εκείνη είναι η καταλληλότερη για να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», είπε ο κ. Κόρμπιν και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι πως αυτή η χώρα χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο Brexit».
Η πρόταση την οποία παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων η κ. Μέι πιο λεπτομερώς χαρακτηρίστηκε ανεπαρκής την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στη σύνοδο κορυφής. Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ, η πρόταση υπάρχει κίνδυνος να περιστείλει να δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία. Για ένα «πρώτο βήμα» που όμως δεν είναι «αρκετό» έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ απαίτησε «περισσότερη φιλοδοξία, σαφήνεια και εγγυήσεις» έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου