Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

«Με το δάκτυλο στην σκανδάλη» αμερικανικές δυνάμεις παίρνουν θέσεις για να αποτρέψουν τουρκική επίθεση στο YPG/SDF


Νέες θέσεις λαμβάνουν αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στην πόλη Tal_Abyad προκειμένου να αποτρέψουν τουρκική επίθεση στις δυνάμεις του YPG/SDF.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αμερικανικά οχήματα έχουν λάβει θέση ανάμεσα στις δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη» οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από τουρκικά στρατεύματα και στις δυνάμεις των Κουρδών προκειμένου να αποτρέψουν μεγάλη επίθεση οι προετοιμασίες για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε  περίπτωση τουρκικής επίθεσης κατά του SDF (τις πρώτες κινήσεις για την εκδήλωση της οποίας είχαμε αναφέρει εδώ) εκτιμάται πως οι ΗΠΑ θα απομακρυνθούν από την βάση στο Ιντσιρλίκ σχεδόν αμέσως απομακρύνοντας από εκεί όλη την επιμελητεία και υποστήριξη των δυνάμεων τους στη Συρία καθώς θεωρείται σίγουρο πως η Τουρκία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σκληρή επίθεση κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως η Ουάσιγκτον θα πληρώσει κάθε σταγόνα τουρκικού αίματος από αμερικανικά όπλα που έχουν δοθεί σε κούρδους μαχητές.

Όπως είπε ο Τ. Erdogan  δεν έχει καμία εμπιστοσύνη την ειλικρίνεια των διαβεβαιώσεων των ΗΠΑ ότι η αμερικανική υποστήριξη Σύρους δεν έχει καμία εμπιστοσύνη Κούρδους μαχητές του YPG θα τερματιστεί όταν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στο Ιράκ και στη Συρία.

«Όσοι πιστεύουν ότι εξαπατούν την Τουρκία λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην τρομοκρατική ομάδα YPG θα καταλάβουν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος τελικά, αλλά αυτοί θα ζημιωθούν» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis σε επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του Fikri Isik.

«Θα προσκομίσουμε το τιμολόγιο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από αυτά τα όπλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των όπλων. Δεν θα επιτρέψουμε ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», δήλωσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός «θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο στη Συρία».κάτι για το οποίο οι ΗΠΑ έχουν μάλλον αντίθετη άποψη.

Η Τουρκία ενισχύει εδώ και μια εβδομάδα τουλάχιστον με καταιγιστικούς  ρυθμούς τις δυνάμεις της στη Βόρεια Συρία καταδεικνύοντας ότι ετοιμάζει μεγάλη επίθεση προς την πλευρά της Αφριν κατά των Κούρδων κάτι που οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ω μια εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την οποία δεν μπορούν να επιτρέψουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου