Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απήγαγαν 70 χωρικούς - Εκτέλεσαν 7


Εβδομήντα Αφγανοί χωρικοί απήχθησαν την Παρασκευή στο χωριό τους, κατά μήκος του σημαντικότερου αυτοκινητοδρόμου στο νότιο τμήμα της χώρας, και τουλάχιστον οι επτά από αυτούς εκτελέστηκαν, δήλωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Κανταχάρ, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την ενέργεια στους Ταλιμπάν.

Περίπου τριάντα χωρικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως άλλοι τουλάχιστον τριάντα αγνοούνταν χθες βράδυ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Άμπντουλ Ραζίκ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η απαγωγή έγινε κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Κανταχάρ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με μια από τις σημαντικότερες πόλεις του νότου, την Ταρίν Κοτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ουρουζγκάν, όπου η δράση των ανταρτών είναι έντονη.

Οι τελευταίοι δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής στις πληροφορίες για την απαγωγή και δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για αυτήν.

«Οι Ταλιμπάν απήγαγαν χθες (σ.σ. προχθές Παρασκευή) 70 χωρικούς μέσα από τα σπίτια τους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου μεταξύ της Κανταχάρ και της Ταρίν Κοτ», είπε ο στρατηγός Ραζίκ. «Σκότωσαν επτά από αυτούς σήμερα (σ.σ. χθες), τα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν από (άλλους) χωρικούς το πρωί» του Σαββάτου, συμπλήρωσε ο ίδιος αφγανός αξιωματικός.
«Άφησαν ελεύθερους 30 αλλά κρατούν ακόμη τουλάχιστον 30 ομήρους», συνέχισε ο στρατηγός, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για «άμαχους Παστούν», μέλη της εθνικής ομάδας από την οποία προέρχονται γενικά οι Ταλιμπάν.

Αξιωματούχοι της ανεξάρτητης επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κανταχάρ και στην Καμπούλ επιβεβαίωσαν την εξέλιξη και καταδίκασαν σε μια ανακοίνωση την απαγωγή και την εκτέλεση αμάχων.
Δεν είναι γνωστός ο λόγος που οι αντάρτες στοχοθέτησαν τους χωρικούς. Τέτοιου τύπου επιχειρήσεις γενικά στρέφονται εναντίον δημοσίων λειτουργών της Καμπούλ καθώς και εναντίον στελεχών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Ταλιμπάν μπήκαν σε ένα χωριό και πήραν κατοίκους όμηρους. Συνήθως σταματούν αυτοκίνητα και ελέγχουν τους επιβάτες, κυρίως για να διαπιστώσουν εάν εργάζονται για την κυβέρνηση.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016, μια σειρά τέτοιων ελέγχων είχε οδηγήσει στην απαγωγή σχεδόν 200 ανθρώπων, κυρίως στην επαρχία Κουντούζ (βόρεια): στην πλειονότητά τους οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά τουλάχιστον 12 εκτελέστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το πιο πρόσφατο συμβάν αυτού του είδους είχε καταγραφεί τη 12η Ιουλίου: οι αφγανικές αρχές ανακάλυψαν τα διάτρητα από σφαίρες πτώματα επτά επιβατών ενός λεωφορείου, οι δεκαέξι επιβαίνοντες στο οποίο απήχθησαν στο δυτικό τμήμα της χώρας, μια ενέργεια που αποδόθηκε στους Ταλιμπάν.

Αυτή η απαγωγή και η εκτέλεση των ομήρων έγινε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Φαριάμπ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαράχ (βορειοδυτικά) με τη Χεράτ, μια πόλη που οι Ταλιμπάν είχαν θέσει για ένα διάστημα υπό πολιορκία.
Η τύχη των υπολοίπων επιβατών παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.
Στο μεταξύ μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη σε βορρά και νότο, συμπεριλαμβανομένης της Χελμάντ, όπου 16 αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά λάθος το βράδυ της Παρασκευής σε μια αμερικανική επιδρομή καθώς συμμετείχαν σε μια επιχείρηση για να απωθηθούν οι Ταλιμπάν από μια κοινότητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου