Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Γέροντας Παΐσιος: «Η αμαρτία φέρνει τις συμφορές»


Έρριξες φάρμακο για τις κάμπιες;
– Έρριξα, Γέροντα.
– Τόσες καλόγριες ούτε μια κάμπια δεν μπορείτε να σκοτώσετε! Στην Κατοχή, όταν είχε πέσει ακρίδα, είχαν βγάλει εδώ στην Χαλκιδική την Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπεδίου και η ακρίδα έπεφτε σύννεφα-σύννεφα στην θάλασσα.


Στην Ήπειρο, θυμάμαι, ηταν σαν το χιόνι. Κάναμε όλοι προσωπική εργασία· με τα σεντόνια την μαζεύαμε και μετά την πετούσαμε. Ήταν και η πείνα…, μην τα ρωτάς! Τα σιτάρια είχαν ξαναδώ­σει, αλλά είχαν σακατευθή.

Οι ακρίδες, οι πόλεμοι, η ανομβρία, οι αρρώστιες είναι μάστιγα. Όχι ότι ο Θεός θέλει να παιδαγωγήση έτσι τον άνθρωπο, αλλά είναι συνέπεια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεό. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό.

Έρχεται η οργή του Θεού, για να θυμηθή ο άνθρωπος τον Θεό και να ζητήση βοήθεια. Δεν είναι ότι ο Θεός τα κανονίζει έτσι και βγά­ζει μια διαταγή να έρθη κάποια συμφορά στον άνθρωπο, αλλά ο Θεός βλέπει μέχρι πού θα φθάση η κακία των ανθρώπων και ότι δεν θα αλλάξουν, και γι’ αυτό επιτρέπει να συμβή μια συμφορά, για να συνετισθούν. Όχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός.

Στον Ιησού του Ναυή (Ι. Ναυή 13,1-2 και Κριτ. 3,1-4) είχε πει ο Θεός να μην εξαφανίσουν μια φυλή, τους Φιλισταίους, γιατί αυτή θα ήταν μάστιγα για τους Εβραίους, όταν θα ξεχνούσαν τον Θεό.

Όταν λοιπόν οι Εβραίοι απομακρύνονταν από τον Θεό, είχε δικαιώματα ο διάβολος και έβαζε τα «ξα­δέρφια» του, τους Φιλισταίους, και ορμούσαν στους Εβραίους. Έπαιρναν τα παιδιά των Εβραίων και τα χτυπούσαν πάνω στην πέτρα, για να τα σκοτώσουν.

Κά­ποτε όμως πού οι εχθροί ήρθαν, χωρίς να φταίνε οι Ισραηλίτες, πολέμησε γι’ αυτούς ο Θεός. Έρριξε χαλά­ζι σαν πέτρες (Ι. Ναυή 10, 11.) και τους εξόντωσε, γιατί τότε οι Ισραη­λίτες δικαιούνταν την Θεία επέμβαση.

Πόσες υποσχέσεις είχε δώσει ο Θεός για το Ναό του Σολομώντος, και όμως πόσες φορές κάηκε, ρήμαξε.

Όταν ξέφευγε ο λαός του Ισραήλ, οι Προφήτες φώναζαν-φώναζαν οι Ισραηλίτες τίποτε! Ανέπαυαν τον λογισμό τους: «Αφού, όταν έκτισε ο Σολομών τον Ναό, έδωσε τό­σες ευλογίες ο Θεός και είπε ότι από έδώ θα ευλογούνται και θα άγιάζωνται όλοι οι άνθρωποι (Γ΄Βασ.9,1-9), άρα θα μείνουν όλα αυτά, και τα τείχη μας και ο Ναός μας. Τέτοια υπό­σχεση έδωσε ο Θεός»!

Ό Θεός έδωσε τέτοια υπόσχεση, αλλά εφόσον και οι Ισραηλίτες θα ζούσαν σωστά. Είχε δώσει Χάρη στο Ναό του Σολομώντος, αλλά, όταν οι Ισραηλίτες δεν τηρούσαν τις εντολές, επέτρεπε και και­γόταν η καταστρεφόταν ο Ναός και, όταν μετανοούσαν, πάλι τον έχτιζαν.

Όταν λ.χ. ξέφυγαν επί βασιλέως Σεδεκίου, έρχεται ο Ναβουχοδονόσορ, βάζει φωτιά στο Ναό του Σολομώντος, γκρεμίζει και τα τείχη, τους δένει και τους πηγαίνει στην Βαβυλώνα αιχμάλωτους (Δ΄Βασ. 24 κ.έ.). Φυσι­κά, πήγαν και αυτοί πού δεν έφταιγαν αλλά αυτοί εΐχαν καθαρό μισθό. Οι άλλοι πού έφταιγαν πολύ, ξόφλησαν.

Όσοι έφταιγαν λίγο και ταλαιπωρήθηκαν, είχαν και λι­γάκι μισθό. Όταν ένας γίνεται αιτία να έρθη η οργή του Θεού και να ταλαιπωρηθούν και άλλοι πού δεν έφται­γαν, ακόμη και μισθό να έχουν, αυτό είναι εγκληματικό, γιατί οι άλλοι θα κληρονομούσαν την Ουράνια Βασιλεία χωρίς να βασανισθούν, ενώ τώρα βασανίζονται.

Πρέπει να ξέρουμε ότι οι πιστοί πού τηρούν τις εντολές του Θεού δέχονται την Χάρη του Θεού, και ο Θεός -πώς να πή κανείς;- είναι υποχρεωμένος να τους βοηθάη μέσα σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Στην Αμερική είχα ακούσει πώς παρουσιάσθηκε μια νέα αρρώστια (ο Γέροντας εννοεί το έιτζ), ειπώθηκε το Νοέμβριο του 1984.

Πολλοί πού ζουν μια αφύσικη, αμαρτωλή ζωή, μολύ­νονται από αυτήν και πεθαίνουν. Τώρα έμαθα ότι πα­ρουσιάσθηκε και έδώ αυτή η αρρώστια. Βλέπετε, δεν κα­ταστρέφει ο Θεός τους ανθρώπους· μόνοι τους εξαφα­νίζουν το σόι τους και καταστρέφονται.

Δεν είναι δη­λαδή ότι τους τιμωρεί ο Θεός, αλλά την τιμωρία την δη­μιουργούν μόνοι τους με την αμαρτωλή ζωή τους. Και βλέπει κανείς να έξαφανίζωνται εκείνοι οι άνθρωποι πού δεν έχει νόημα η ζωή τους.

– Γέροντα, γιατί δεν βρίσκεται το φάρμακο του καρκίνου; Δεν επιτρέπει ο Θεός η οι άνθρωποι δεν επικαλούνται την Θεία βοήθεια;

– Το κακό είναι ότι και να βρεθή το φάρμακο για τον καρκίνο, θα βγή άλλη αρρώστια. Ήταν η φυματίωση· βρήκαν το φάρμακο για την φυματίωση, παρουσιάσθη­κε τώρα αυτή. Και αν βοηθήση σ’ αυτή, θα βγή άλλη αρρώστια. Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα γίνουν αιτία να παρουσιασθή κάποια άλλη μετά, και δεν έχει τελειωμό!

Πηγή: Από το βιβλίο «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο» Λόγοι Α’
Πηγή2

1 σχόλιο:

 1. «Και αν μισούνται αναμεταξύ τους δεν τους πρέπει ελευθερία.» Δ. Σολωμός• και έτρεξαν οι του σατανά δεσπότες ως θεριά να κατασπαράξουν του Ελληνισμού την Iστορία. Ψέματα Αντίχριστα φύτεψαν στων Υιών του Θεού τα μυαλά: Διχόνοια, μαγείες και φθόνο, σκοτάδι ψέμα και πόνο. Κρατούν την Ελλάδα μέσα σε μια πολιτισμένη κόλαση χτισμένη με τούβλα παραδείσου.
  Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

  Ο νεκρός ειδει και θέα λελησμένος. Οίδασι πολλοί καν μηδείς τούτον βλέπη.

  «Και αν μισούνται αναμεταξύ τους δεν τους πρέπει ελευθερία.» Δ. Σολωμός· και έτρεξαν οι του σατανά δεσπότες ως θεριά να κατασπαράξουν του Ελληνισμού την ιστορία. Ψέματα Αντίχριστα φύτεψαν στων Υιών του Θεού τα μυαλά: Διχόνοια, μαγείες και φθόνο, σκοτάδι ψέμα και πόνο.
  Κρατούν την Ελλάδα μέσα σε μια πολιτισμένη κόλαση χτισμένη με τούβλα παραδείσου,
  χωρίς Χριστό, Ά-χριστους.

  Οι θρησκείες είναι ο αντίχριστος. Αντί του πνεύματος της ανθρωπιάς, σταυρώνουν των ανθρώπων την ανθρωπιά και αντί να ντύνουν τις ψυχές με την θεϊκή τους ομορφιά και της αγάπης την μορφή, δολοφόνοι κλέβουν την αιώνια αθάνατη αλήθεια του Πατέρα μας προς εμάς τον Υιό Του και την Ελληνίδα μάνα του.

  Έκλεψαν το στέμμα της Ελευθερίας των Ελλήνων οι ισραηλίτες του θρησκεύματος του παγκόσμιου ισραήλ και φωτίζουν για παιδεία των ελλήνων πως Α και Ω του ανθρώπου είναι πως ο άνθρωπος είναι γόνος σπερματοζωαρίου μετά της συνουσίας κοπράνων...πολίτευμα.

  Όταν τα παιδιά δεν έχουν Όσια και Ιερά, ο πατέρας και η μητέρα τους ούτε και αυτοί έχουν. Όπως λέτε εσείς κοινώς : Δεν έχουνε Θεό. Τα Έργα της αγάπης τους οδεύουν σε αυτά που καίνε τα ίδια τα πιστεύω τους. Έργα φόβου σε ό,τι ελευθερώνει την ψυχή. Τα δεσμά του Άδη δεν ανοίγουν με ψέματα.
  Τα δεσμά του Άδη ανοίγουν όταν η καρδιά λαχταρά τον Θεό της, αυτόν που ζει μέσα στην ανθρωπιά της η αγάπη.


  Ιωάννης


  https://www.youtube.com/watch?v=k-Uxuq_LuNk

  ΑπάντησηΔιαγραφή