Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Καίριο το πλήγμα της ΕΛ.ΑΣ. στο οργανωμένο έγκλημα στις τουριστικές και μη περιοχές


Βαρυσήμαντες υποθέσεις οργανώσεων του οργανωμένου εγκλήματος, που δρούσαν κυρίως σε τουριστικές περιοχές, όπως η Αττική, ο Λαγανάς Ζακύνθου, ο Κάβος στην Κέρκυρα, η Χέρσόνησος στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει καταφέρει να διαλευκάνει τους τελευταίους τρεις μήνες η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα και με τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν.

Τα στοιχεία παρουσίασαν ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και οι αρμόδιοι αξιωματικοί. Σύμφωνα με όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνελήφθησαν συνολικά 1.196 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, 651 στη δυτική Αττική, 257 στον Λαγανά Ζακύνθου, 189 στη Χερσόνησο Ηρακλείου και 99 στον Κάβο Κέρκυρας, για διάφορα αδικήματα, κυρίως για ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και λαθρεμπόριο.

Στον Λαγανά Ζακύνθου κατασχέθηκαν 7.092 αμπούλες αερίου γέλιου, με 2.771 μπαλόνια και 32 συσκευές για τη χρήση του, ενώ στην Κέρκυρα κατασχέθηκαν 3.077 αμπούλες.


Ειδικά στη δυτική Αττική, από τις 15 Ιουνίου που τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις 9.420 άτομα, προσήχθησαν 3.135, βεβαιώθηκαν 1.846 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 57.000 λαθραία τσιγάρα και ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς, όπλα, ρόπαλα και χρηματικά ποσά.

Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, για την επίτευξη του συγκεκριμένου έργου, υλοποιήθηκαν άμεσα οι δεσμεύσεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, που περιελάμβαναν τη δημιουργία Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή, ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και συνεχείς επιχειρήσεις, ο απολογισμός των οποίων γίνεται κάθε 24ωρο.

Ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Αντώνης Μπάκας, ο οποίος έχει την υψηλή εποπτεία των αστυνομικών επιχειρήσεων και στις τέσσερις περιοχές, διευκρίνισε ότι η ενίσχυση στη δυτική Αττική επιτεύχθηκε με την επιστροφή αστυνομικών που έλειπαν με αποσπάσεις, το πάγωμα άλλων αποσπάσεων και την απαγόρευση να χρησιμοποιούνται αστυνομικοί από την περιοχή σε μέτρα αλλού και μεταγωγές.

Ο αρχηγός επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο θα προστεθούν και 500 νέοι αστυφύλακες που θα βγουν από τις σχολές, για την αστυνόμευση της δυτικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Τόνισε ακόμα ότι έχει αλλάξει όψη η περιοχή, ενώ ταυτόχρονα γίνονται επιχειρήσεις σε περιοχές που πάει να γίνει «μετακίνηση» της εγκληματικότητας, ενώ μειώθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών που μετέβαιναν στο Μενίδι κι άλλες περιοχές για να αγοράσουν ναρκωτικά από τους Ρομά.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αστυνομικούς που δουλεύουν καθημερινά γι' αυτό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον διευθυντή της Αστυνομίας δυτικής Αττικής, ταξίαρχο Γιώργο Ψωμά, και στον αναπληρωτή του Εμμανουήλ Δασκαλάκη, που κατευθύνουν τις επιχειρήσεις και μετέφερε τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει κατοχυρώσει να είναι η χώρα μας και η Περιφέρεια της Αττικής ασφαλείς χώροι τουριστικού προορισμού και οικονομικών δραστηριοτήτων» είπε ο κ. Αναγνωστάκης. Όπως σημείωσε, «γίνεται προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης στο πεδίο της ασφάλειας. Είναι λάθος όσοι προσπαθούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά σε αυτό το πεδίο. Δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην εθνική προσπάθεια να βγούμε από τα δύσκολα...».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου