Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα τρία όπλα της Σωτηρίας μας


Είναι τρία όπλα συνδεδεμένα με τους κρούνους της Θείας Χάριτος, για να γεμίσουμε την ύπαρξη μας με το άπειρο έλεος του Θεού.
Αυτό έκαναν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας και συνάντησαν τον Κύριο μέσα στον υπέρλαμπρο και απερίγραπτο χώρον της αγιότητος.


Τα τρία αυτά μεγάλα και μοναδικά όπλα, που ανοίγουν τον δρόμο της εν Χριστώ ζωής, είναι η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη. Τρία όπλα δυνατά και νικηφόρα, που δεν καταργεί το ένα το άλλο, αλλά συμπληρώνει το ένα το άλλο και αλληλοενισχύονται σε τρόπον, που δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο.

Διότι πίστη, που δεν οδηγεί στην αγάπη δεν είναι πίστη αληθινή, όπως και αγάπη χωρίς την πίστη πάλι δεν είναι αληθινή. Ταυτόχρονα πως μπορείς να πιστέψεις αν δεν ελπίζεις στον Θεό και πως να αγαπήσεις, αν δεν ελπίζεις ότι η πίστη σε οδηγεί στην αγάπη και η αγάπη του Θεού στην πίστη προς τον Θεό;

Με άλλα λόγια οι τρεις αυτές δυνάμεις, που τις ονομάσαμε όπλα πνευματικά, η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη, αλληλοπεριχωρούνται, όπως η Αγία Τριάς, της οποίας τα πρόσωπα συναπαρτίζουν την Μονάδα της Αγίας Τριάδας, χωρίς το ένα να εμποδίζει το άλλο και να το αφανίζει, και μένουν ταυτοχρόνως και χωριστά ως πρόσωπα και αχώριστα και αδιαίρετα στην ουσία τους.

Το ίδιο ακριβώς βιώνεται μέσα στην ψυχή του πιστού με την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη. Έτσι το θαύμα της Θείας Χάριτος αγκαλιάζει ολοκληρωτικά τον καθένα μας, αν θελήσουμε, και μας οδηγεί στην μεταμόρφωση της σωτηρίας εν Χριστώ. Το ξαναλέμε: αρκεί να θελήσουμε, να λαχταρήσουμε την συνάντησή μας με τον Θεό και όχι πονηρά και υστερόβουλα και υπολογιστικά, για να κερδίσουμε κάποια κέρδη, αλλά μόνο από αγάπη στον Θεόν και το άπειρο έλεός Του.

…Αυτά τα τρία όπλα, για να τα χρησιμοποιήσουμε, χρειαζόμαστε τρεις βασικές προϋποθέσεις: πρώτον την συνεχή μετάνοια, δεύτερον την αδιάκοπη προσευχή και τρίτον την ολόκαρδη ταπείνωση…

*(απόσπασμα από το άρθρο)

Από το βιβλίο: «Τα τρία όπλα της Σωτηρίας» – Π.Μ. Σωτήρχος (Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη».

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Και στην Κόρινθο τρέμουν την «αγία ανυπακοή»: "Όπου ο Eπίσκοπος εκεί και η Eκκλησία"!!!



    Το ανήκουστο ακούστηκε στην Κόρινθο… Δείγμα του πόσο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους οι καρεκλοκένταυροι της διοικούσας Εκκλησίας!

    Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου , παραμονή της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην ομώνυμη Ιστορική Ι. Μονή, στην Ζάχολη Κορινθίας, συνοδευόμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

    Την Διακονία του άμβωνος ο Μητροπολίτης την ανέθεσε στον π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Και εκεί ακούστηκε το απίστευτο πως "όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία"!



    Συγκεκριμένα κήρυκας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Επισκοπικού αξιώματος σύμφωνα με την ρήση του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία», αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσευχόμαστε.

    Υπενθυμίζεται πως προ μηνών σε εκδήλωση της Μητρόπολης ο κ. Διονύσιος πήρε το λόγο και είπε πως παναίρεση είναι “να αρνηθεί το ποίμνιο τους ποιμένες και τότε να μην έχομε καν Εκκλησία”!

    Μίλησε δε για σχισματικές κινήσεις στο χώρο της Εκκλησίας και επανέλαβε πως “ο ποιμήν είναι ποιμήν και το πρόβατο πρόβατο”… Και τόνισε “να έχετε εμπιστοσύνη στους ποιμένες σας, στους Πατέρες σας”

    “Όσοι θέλουν να χωριστούν από τον Επίσκοπο μπορούν το κάνουν , αλλά αυτό γίνεται για δύο αιτίες: η κλίση σε προσωπική μετοχή ανηθικότητας και η αίρεση” τόνισε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Και είπε ακόμη πως υπάρχει σώμα στην Εκκλησία που κρίνει αν κάποιος είναι αιρετικός, όχι “όποτε του καπνίσει του καθενός”… όπως είπε!

    “Μας δένετε τα χέρια και τα πόδια. Δεν θέλετε ελεύθερη Εκκλησία και ζώσα, αλλά δεμένη σε συμφέροντα, στο διαδίκτυο και δεν ξέρω σε ποιον άλλο διάολο” εξερράγη λίγο πριν το τέλος…

    Μάλλον κάποιοι κατά πως φαίνεται περνούν τους πιστούς όντως για…
    πρόβατα!



    pentapostagma.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Άγιο Όρος και ο Μεσογαίας Νικόλαος



    Δυο κείμενα, μνημεία της εξισορροπιστικής τέχνης, αμιλλώνται μεταξύ τους για το βραβείο «βυζαντινισμού».

    Πρώτο είναι το «Μήνυμα του Αγίου Όρους περί της Αγίας και Μεγάλης εν Κρήτη Συνόδου», έξοχο δείγμα καλογερίστικης ισορροπίας και, δεύτερο, η «Αποτίμηση του έργου της Επιτροπής για το ΜτΘ (=Μάθημα των Θρησκευτικών» του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, μνημείο Δεσποτικής διπλωματίας.

    Στο πρώτο, σαράντα καλόγεροι, μέτρησαν πολύ προσεκτικά τα «χτυπήματα» στο καρφί και στο πέταλο.

    Στο δεύτερο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, «έστω και άγιος», ξεκινά την «Αποτίμησή» του, αν όχι με ένα ψέμα, τουλάχιστον με μια εξόφθαλμη ανακρίβεια. Υποστηρίζει ο Δεσπότης πως, όταν ανέλαβε η Συνοδική Επιτροπή την ευθύνη του διαλόγου με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μεταξύ των αρνητικών δεδομένων ήταν και: «Η πλήρης απουσία αντιδράσεων για το νέο Π.Σ (=Πρόγραμμα Σπουδών), θετικών ή αρνητικών από οργανωμένους συλλόγους γονέων, δείγμα ανησυχητικής αδιαφορίας ή τουλάχιστον υποβαθμισμένου ενδιαφέροντος!».

    Προκαλεί ερωτηματικά η προφανέστατη διαστρέβλωση της αλήθειας αφού, και έντονες αντιδράσεις υπήρχαν και υπάρχουν από Συλλόγους Γονέων και η Π.Ε.Θ. (=Παννελήνια Ένωση Θεολόγων) με εκτενέστατες αναφορές επισημαίνει αυτό που, και ο ίδιος ομολογεί στην Ιερά Σύνοδο πως, τελικά: «Το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο Π.Σ. είναι καρπός δειλίας, εξισορροπιστικής αντίληψης, ίσως και μειονεκτικής και ηττοπαθούς προσέγγισης ως προς τον σχεδιασμό του. Σχεδιάσθηκε όχι για να εμπνεύσει στην πίστη και να αναδείξει τη δύναμη της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας, αλλά για να είναι συμβατό με τον ορθολογισμό και ανεκτό από τις σύγχρονες αθεϊστικές και συγκρητιστικές αντιλήψεις. Σχεδιάστηκε έτσι προκειμένου να διατηρήσει τον υποχρεωτικό του χαρακτήρα. Αυτό οπωσδήποτε έχει τη σημασία του. Ένα όμως υποχρεωτικό μάθημα που δεν καταδεικνύει αυτό που πράγματι είναι η Ορθοδοξία, ένα φοβισμένο και άνευρο μάθημα δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο της Εκκλησίας».

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ




    Προς τα 234 διαφορετικά σχίσματα και αιρέσεις της μίας Εκκλησίας του Α και του Ω, και προς τον Άνθρωπο που έλαβε την Θεία Κοινωνία του Αίματος και του Σώματος από Αυτόν τον Έναν και μοναδικό Αρχιεπίσκοπο και Ποιμένα, Κύριον Ιησού Χριστόν!

    Χαίρεται εν Κυρίω!

    Βάσει το σύνταγμα των Θείων και Ιερών κανόνων των τε Αγίων και πανευφήμων Αποστόλων και των Ιερών Οικουμενικών και τοπικών Συνόδων και των κατά μέρος Αγίων Πατέρων...
    και με το δικαίωμα μου ως γόνος του Βασιλικού αίματος που υπογράφησαν οι νόμοι της μοναδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ιησού Χριστού, σας γνωστοποιώ αδέλφια μου και μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι, και μακάριοι εσείς Έλληνες του αίματος του Α και του Ω,
    χίλια κακά είναι αυτά που μας χωρίζουν…. και άλλα δέκα χιλιάδες κακά ο καθένας από εμάς μπορεί να προσθέσει πάνω σε αυτά.

    234 φορές πήγαν να με χειροτονήσουν για Ιερέα...
    234 διαφορετικά σχίσματα από 234 διαφορετικές ιδεολογίες του Ενός Πνεύματος της λευκής περιστεράς, της μίας Εκκλησίας του Αρχιεπισκόπου ημών Κύριου Ιησού Χριστού.

    Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος της ψυχής του ανθρώπου που έχει στο εντός του ημών, στο πρόσωπο του Πατέρα Θεού και στο όνομα του αθώου αρνίου και στο όνομα του αίματος μου...
    η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος, ο τούρκος Οικουμενικός Πατριάρχης "σας" είναι το αίτιο που αυτοεξορίστηκα από Ηγούμενος των Αοράτων Γυμνών Ασκητών της Βασιλεύουσάς μου, του Άθωνα… και γνώρισα εδώ κάτω στη γη ποιο είναι το αίτιο που η αγάπη πεθαίνει στη γη...


    εκατοντάδες Αγίους Δεσποτάδες γνώρισα που ευλογούν τα μούσια τους και αγιάζουν για την αγάπη τους προς την Παναγιά και τον Ιησού Χριστό, μα εκτός τον Χριστό μας και την Παναγία μας, κανένας δεν θυσιάστηκε για όλο τον κόσμο.

    Ο Ιερώνυμος κατάφερε να έχει μόνο οπαδούς μα φτωχούς στο πνεύμα Χριστιανούς…

    Η Εκκλησία σήμερα γαυγίζει σαν το σκυλί δείχνοντας μας τον καπνό για να μείνει ήσυχος ο νοικοκύρης, μα εσείς Βασιλείς Λαέ μου, τυφλοί δεν βλέπετε πως ο σκύλος είναι δεμένος στην αλυσίδα του κλέφτη, και εσείς αυτοί που καίγεστε μέσα σε αυτή τη φωτιά.

    Νερό ουράνιο, για να σας ξεδιψάσει, είναι να βρέξουμε με αυτό το νερό το δένδρο της αγάπης, της πραότητας και της ένωσης των Ελλήνων.

    Η Εκκλησία έχει την δύναμη και την εξουσία της Μοναρχίας του Έθνους των Ελλήνων να δώσει ασυλία ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ, το αξίωμα να δώσει ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και να ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, που με το αίμα τους έγραψαν την Ιερή προσευχή για εμάς τα παιδιά τους…

    ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Μα... βάσει του Συνταγματικού δικαίου της Ελλάδος, που είναι το ωφέλιμο όλων των Ελλήνων, αποστάτησε η εκκλησία των νόμων και των εντολών της και οδηγεί τον Λαό στον γκρεμό.

    ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ!

    Δεν περιμένω από αυτή την Εκκλησία, αλλά μόνο από τον Πατέρα μας Θεό!

    Μετανοείτε αδέλφια μου!

    Εσείς είστε τα χέρια Του εδώ στη γη!

    Αγάπη Λαού, φόβος θεριού...
    και είστε Λαός των τέκνων της μητέρας Πανάγιας Αγάπης!
    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_21.html

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή