Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Κατάρ: Νέο «όχι» στα αιτήματα των Αραβικών χωρών - «Δεν φοβόμαστε τις αντιδράσεις των αντιπάλων», λέει ο Αλ Θάνι


Το Κατάρ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα 13 αιτήματα που του έχουν καταθέσει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της και δεν ανησυχεί για τυχόν στρατιωτικά αντίποινα, διαμήνυσε εκ νέου το Σάββατο ο Καταριανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σοβαρότερη διπλωματική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στον Κόλπο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι κατήγγειλε πως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν σχεδίασαν τη λίστα των αιτημάτων τους με τέτοιο τρόπο ώστε να υποχρεώσουν το Κατάρ να την απορρίψει.

Επικαλέστηκε ως απόδειξη την πληροφορία ότι τα τέσσερα αραβικά κράτη έδωσαν στη Ντόχα μόλις 10 ημέρες προκειμένου να απαντήσει, αν και η εν λόγω προθεσμία – που κανονικά εκπνέει μέσα στις επόμενες 24 ώρες – δεν έχει τελικά επιβεβαιωθεί.


«Πιστεύουμε πως ο κόσμος δεν ορίζεται από τελεσίγραφα, πιστεύουμε πως ο κόσμος ορίζεται από το διεθνές δίκαιο, από μία τάξη που δεν επιτρέπει σε μεγάλες χώρες να πιέζουν μικρές χώρες», είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παρέλθει η διορία για ικανοποίηση των αιτημάτων, ο κ. αλ-Θάνι ότι το Κατάρ «δεν φοβάται» οποιαδήποτε κι αν είναι η αντίδραση των αντιπάλων του. «Το Κατάρ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες», είπε, προειδοποιώντας ωστόσο ότι κανείς δεν δύναται να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

Οι τέσσερις αραβικές δυνάμεις κατηγορούν το Κατάρ πως υποστηρίζει τρομοκρατικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή και εναρμονίζεται με συμφέροντα του σιιτικού Ιράν.

Τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, προβλέπουν πως το Κατάρ θα κλείσει το παγκόσμιου βεληνεκούς δίκτυο al-Jazeera, θα περιορίσει τις σχέσεις του με το Ιράν, θα απαρνηθεί οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και θα κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο έδαφός του.

Οι τέσσερις αραβικές χώρες έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Ντόχα από τις αρχές Ιουνίου και έχουν επιβάλει de facto εμπορικό αποκλεισμό στο πλούσιο σε φυσικό αέριο εμιράτο, το οποίο στηρίζεται πρωτίστως σε εισαγωγές για σειρά βασικών αγαθών.

Η Ντόχα αρνείται κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται.

Ο κ. αλ-Θάνι υπογράμμισε πως η χώρα του είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί αλλά δεν μπορεί να συζητήσει στη βάση «τελεσιγράφων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου