Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πρελούδιο επίθεσης: Βλήματα JASSM στέλνει η αμερικανική Αεροπορία στα F-16 που βρίσκονται στην Νότια Κορέα

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Με βλήματα μακρού πλήγματος AGM-158 JASSM με εμβέλεια από 370 χλμ. έως και 1000 για το βελτιωμένο JASSM-ER εφοδιάζονται οι μονάδες των F-16 της αμερικανικής Αεροπορίας στη Νότιο Κορέα, αναφέρουν  αμερικανικά δημοσιεύματα προσθέτοντας πως αποτελούν το ιδανικό όπλο για να πλήξουν από απόσταση ασφαλείας στόχους στη Βόρεια Κορέα.

Όπως αναφέρεται φορτίο με τουλάχιστον 10 JASSM έφτασε με αεροσκάφη C-17 τις προηγούμενες ημέρες στη Νότια Κορέα για να εξοπλσει τις μονάδες της αμερικανικών F-16 σύμφωνα  με το Yonhap News, ενώ ακόμη ένα πρόκειται να φτάσει τις επόμενες ημέρες.

Με το συγκεκριμένο όπλο τα αμερικανικά F-35 θα μπορέσουν να κτυπήσουν από ασφαλή απόσταση τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, λένε αμερικανικά δημοσιεύματα.


Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι οι ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια επίδειξη με εκτόξευση JASSM στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, την 6η κατά σειρά όπως έχει απειλήσει.

Στο μεταξύ τα ιαπωνικά F-35 πρόκειται να παραλάβουν τα νέα βλήματα JSM που κατασκευάζει η νορβηγική Kongsberg βάζοντας σε ανησυχία όχι μονο την Νότια Κορέα αλλά και την Κίνα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post η οποία προσθέτει πως τα συγκεκριμένα βλήματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλό Η/Μ ίχνος και μπορούν να προσβάλλουν το στόχο τους χωρίς να εντοπίζονται φέροντας πολεμική κεφαλή 250 χλγρ.

«Ο JSM έχει εντυπωσιακές δυνατότητες και η ιαπωνική Αεροπορία ποτέ δεν είχε στη διάθεσή της κάτι παρόμοιο», αναφέρει ο  Lance Gatling αμυντικός αναλυτής  για το ίδρυμα Nexial Research Inc που εδρεύει στο Τόκιο.

«Το όπλο αυτό σε συνδυασμό με το F-35 θα επιτρέψει στην ιαπωνική Αεροπορία να φτάσει πολύ κοντά στους στόχους της χωρίς να εντοπιστεί από κανένα αισθητήρα» πρόσθεσε.

Ο JSM μπορεί να «χωρέσει» στην εσωτερική αποθήκη οπλισμού του F-35 και να κτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 350 λμ.

Πάντως οποιαδήποτε εντολή του Αμερικανού προέδρου για «χειρουργικά» κτυπήματα στην Βόρεια Κορέα θα έλθει σε ανύποπτο χρόνο. Όπως έχει πει ο ίδιος «ποτέ δεν προαναγγέλλεται μια επίθεση στον εχθρό».

Πρελούδιο επίθεσης: Βλήματα JASSM στέλνει η αμερικανική Αεροπορία στα F-16 που βρίσκονται στην Νότια Κορέα Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος  241 3 0 Translate this page EN FR DE ES RU AR 241   3   2 Google + 0   Με βλήματα μακρού πλήγματος AGM-158 JASSM με εμβέλεια από 370 χλμ. έως και 1000 για το βελτιωμένο JASSM-ER εφοδιάζονται οι μονάδες των F-16 της αμερικανικής Αεροπορίας στη Νότιο Κορέα, αναφέρουν  αμερικανικά δημοσιεύματα προσθέτοντας πως αποτελούν το ιδανικό όπλο για να πλήξουν από απόσταση ασφαλείας στόχους στη Βόρεια Κορέα. Όπως αναφέρεται φορτίο με τουλάχιστον 10 JASSM έφτασε με αεροσκάφη C-17 τις προηγούμενες ημέρες στη Νότια Κορέα για να εξοπλσει τις μονάδες της αμερικανικών F-16 σύμφωνα  με το Yonhap News, ενώ ακόμη ένα πρόκειται να φτάσει τις επόμενες ημέρες. Με το συγκεκριμένο όπλο τα αμερικανικά F-35 θα μπορέσουν να κτυπήσουν από ασφαλή απόσταση τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, λένε αμερικανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι οι ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια επίδειξη με εκτόξευση JASSM στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, την 6η κατά σειρά όπως έχει απειλήσει. Στο μεταξύ τα ιαπωνικά F-35 πρόκειται να παραλάβουν τα νέα βλήματα JSM που κατασκευάζει η νορβηγική Kongsberg βάζοντας σε ανησυχία όχι μονο την Νότια Κορέα αλλά και την Κίνα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post η οποία προσθέτει πως τα συγκεκριμένα βλήματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλό Η/Μ ίχνος και μπορούν να προσβάλλουν το στόχο τους χωρίς να εντοπίζονται φέροντας πολεμική κεφαλή 250 χλγρ. «Ο JSM έχει εντυπωσιακές δυνατότητες και η ιαπωνική Αεροπορία ποτέ δεν είχε στη διάθεσή της κάτι παρόμοιο», αναφέρει ο  Lance Gatling αμυντικός αναλυτής  για το ίδρυμα Nexial Research Inc που εδρεύει στο Τόκιο. «Το όπλο αυτό σε συνδυασμό με το F-35 θα επιτρέψει στην ιαπωνική Αεροπορία να φτάσει πολύ κοντά στους στόχους της χωρίς να εντοπιστεί από κανένα αισθητήρα» πρόσθεσε. Ο JSM μπορεί να «χωρέσει» στην εσωτερική αποθήκη οπλισμού του F-35 και να κτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 350 λμ. Πάντως οποιαδήποτε εντολή του Αμερικανού προέδρου για «χειρουργικά» κτυπήματα στην Βόρεια Κορέα θα έλθει σε ανύποπτο χρόνο. Όπως έχει πει ο ίδιος «ποτέ δεν προαναγγέλλεται μια επίθεση στον εχθρό».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου