Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Έκθεση Moody's: Αναβάθμιση του Ελληνικού αξιόχρεου και άνοδος της ανάπτυξης


Σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης «Moody's», η ελληνική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ για το 2017.

Μολαταύτα, στην έκθεση αναφέρεται πως «είναι νωρίς για να θεωρηθεί πως η ελληνική οικονομία έχει περάσει το σημείο καμπής».

Παράλληλα, εκτιμά πως η μεγέθυνση του ελληνικού ΑΕΠ θα επιταχυνθεί στο 2% το 2018, με κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης τις επενδύσεις και την κάπως μεγαλύτερη ιδιωτική κατανάλωση, στο πλαίσιο μίας βελτιωμένης αγοράς εργασίας.


Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας βελτιώνεται, με την οικονομία να έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης και τα δημόσια οικονομικά να έχουν σταθεροποιηθεί, σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος φέρνει την απαραίτητη ρευστότητα στην οικονομία και βελτιώνει τις προοπτικές επενδύσεων.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Moody’s, το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας παραμένει περιορισμένο λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου δημόσιου χρέους, του αδύναμου τραπεζικού τομέα και των αβεβαιοτήτων σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του Moody’s Κατρίν Μουεχλμπόνερ, «η δυνατότητα της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών μέτρων δείχνει μεγαλύτερη σταθερότητα και υποχώρηση των πολιτικών ρίσκων».

Κατά τον οίκο αξιολόγησης, οι ελληνικές αρχές πρέπει ακόμη να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα που έχουν θεσπίσει για να βελτιώσουν τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας. Βραχυπρόθεσμα, η Moody's δηλώνει πως θα παρακολουθεί τις μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Moody’s εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διατηρήσει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα φέτος και του χρόνου, δεδομένων των δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Κατά τον Moody's, η δημοσιονομική πολιτική δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ανάπτυξη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Moody's αναμένει το χρέος της Ελλάδας να σταθεροποιηθεί φέτος και να αρχίσει να μειώνεται αργά από το επόμενο έτος και μετά, φθάνοντας το 176% του ΑΕΠ το 2018.

Ο οίκος αξιολόγησης παρατηρεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω αν υπήρχαν σαφείς αποδείξεις πως η οικονομία είναι σε μία σταθερή πορεία μεγέθυνσης, σε συνδυασμό με μια συνεπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και μέτρων για την αντιμετώπιση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα.

Η συμφωνία των πιστωτών για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που θα το καθιστούσε περισσότερο βιώσιμο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα ήταν επίσης θετική κατά τον Moody’s.

Πάντως, ο οίκος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη πολιτική αβεβαιότητα ή απροθυμία των ελληνικών αρχών για εφαρμογή του προγράμματος, θα εμπόδιζε την οικονομική ανάκαμψη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουνίου, ο Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Caa2» από «CC3» προηγουμένως, ενώ βελτίωσε σε «θετικές» τις προοπτικές της οικονομίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου