Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η Βουλγαρία κλείνει συμφωνία με SOCAR για περιορισμό της εξάρτησης από το Ρωσικό φυσικό αέριο;


Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, η SOCAR, εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνει με πλοία φυσικό αέριο στη Βουλγαρία και να το μεταφέρει από εκεί σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε σήμερα η βουλγαρική κυβέρνηση.

Η SOCAR Balkan και η βουλγαρική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgartransgaz υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο να εξετάσουν τις επιλογές που έχουν για τη μεταφορά και τον εφοδιασμό με αζέρικο φυσικό αέριο, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

"Η SOCAR εκφράζει την ετοιμότητά της να εξετάσει τις τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες του δικτύου φυσικού αερίου της Bulgartransgaz... για τη διαμετακόμιση επιπρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές μέσω της Βουλγαρίας", γράφει η ανακοίνωση.
Οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει να εφοδιάζει το Αζερμπαϊτζάν τη Βουλγαρία με 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο αρχής γενομένης το 2020. 

Η Βουλγαρία, που σήμερα αγοράζει το 95% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί από τη ρωσική Gazprom, σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν κόμβο στο λιμάνι της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα, για να προσελκύσει το αζέρικο και το ρώσικο φυσικό αέριο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου