Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Και ξαφνικά ΕΕ και Βουλγαρία παρακαλούν για αναβίωση του South Stream λόγω Τουρκίας!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας αφού μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της κατασκευής του γνωστού Greek-Turkish Stream (έτσι τον αποκαλούν οι Ρώσοι) έρχεται η Βουλγαρία και ζητάει από την Μόσχα να παραλαμβάνει το άεριο απευθείας από τον αγωγό χωρίς να παρεμβάλλεται το τουρκικό έδαφος αναβιώνοντας επί της ουσίας το σχέδιο «South Stream» που η ίδια η Σόφια είχε «θάψει» κατόπιν παρασκηνιακών εντολών της κυβερνήσεως Ομπάμα και της ΕΕ!

Ο Βούλγαρος  πρωθυπουργός Μ.Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι περιμένει επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να  εγκρίνει την παροχή  φυσικού αερίου  απευθείας από τη Ρωσία και όχι μέσω της Τουρκίας, έτσι που να μην εξαρτάται η χώρα από τους Τούρκους!

Τους είπα ότι περιμένουμε μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την άμεση σύνδεση σωλήνων αερίου στη Βουλγαρία (από τη Ρωσία), διότι στην πραγματικότητα ολόκληρη η περιοχή θα εξαρτάται από την Τουρκία.


Τώρα με αυτές τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μπορούμε να θέσουμε πολλές ρητορικές ερωτήσεις, τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τους πρέσβεις της Βουλγαρίας.

Είναι τα ίδια ακριβώς άτομα που είχαν μπλοκάρει το σχέδιο αυτό την πρώτη φορά προκαλώντας μεγάλη γεωπολιτική ζημιά στην Ελλάδα. Γιατί τώρα αλλάζουν γνώμη; Πολύ απλά ενώ πριν Ευρπωαίοι-Γερμανοί και λοιποί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εξαρτώνται από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των Αμερικανών του Μ.Ομπάμα τώρα έχουν πρόβλημα εάν αυτό τους το προμηθεύει ο Ν.Τραμπ και θέλουν ενεργειακή ανεξαρτησία.

Τελικά κάτι πιο βαθύ συνέβαινε με αυτή την πρότερη διακυβέρνηση Ομπάμα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να την αγαπούσαν τόσο πολύ χωρίς συμφέρον. Είναι σαφές ότι επρόκειτο για μεγάλη «παρέα» και αυτό φαίνεται από την απομώνοση του νυν Αμερικανού προέδρου (τουλάχιστον μέχρι να μπορέσει να επικρατήσει αυτός με την δική του «παρέα»)

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα υπογράψει τον ενεργειακό χάρτη για παροχή στη Βουλγαρία από το «Turkish stream»  15,7, δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (είναι να τρελαίνεται κανείς)

Σημειώνεται ότι πριν 3 χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση με την οποία καλούνταν οι  κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να ακυρώσουν τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με τη Ρωσία, αναφερόμενη στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Τα κράτη μελή της ΕΕ, έλεγε τότε η απόφαση, καλούνται «να ακυρώσουν τις συμφωνίες ενεργειακού τομέα που σχεδιάζουν με τη Ρωσία, περιλαμβανόμενης της συμφωνίας του αγωγού φυσικού αερίου Νότιος Διάδρομος».

Πώς αλλάζουν ξαφνικά τα πράγματα!

Επισπεύδεται η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream από τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti.

Παράλληλα, η εταιρία έχει ξεκινήσει την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού που θα προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, επειδή υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιβληθούν νέες κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δηλώνει πάντως ότι η εταιρεία στην παρούσα περίοδο πραγματοποιεί εργασίες προετοιμασίας που έχουν σχέση με την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Turkish Stream και πως η τοποθέτηση του αγωγού στην δεύτερη γραμμή θα ξεκινήσει μόνον όταν το πλοίο Pionerring Spirit (το μεγαλύτερο πλοίο τοποθέτησης αγωγών υποθαλασσίως στον κόσμο-σ.σ.) φθάσει στις τουρκικές ακτές και αρχίσει να επιστρέφει πίσω.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί υποθαλάσσια 20-25 χιλιόμετρα αγωγού στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Το ρωσικό φυσικό άεριο θα είναι το 2019 στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θα είμαστε εκεί να το παραλάβουμε; Μέχρι τώρα έχουμε αποδειχτεί μοναδικά κορόιδα!

Πάνως οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση αλλά και η ξαφνική αλλαγή στάσης της ΕΕ δείχνουν ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεται και τελικά η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε μοναδικό ενεργειακό κόμβο

Ας αναλογιστούμε ότι ειναι πολύ πιθανό τα επόμενα 3 έτη να διέρχονται την χώρα 3 μεγάλοι αγωγοί φυσικού αερίου, ο ΤΑΡ, ο EASTMED και ο Greek-Turkish Stream ή South Stream ή οπως αλλιώς θα λέγεται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου