Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους στη βόρεια Συρία - Σφοδρές μάχες του τουρκικού Στρατού με το YPG


Ισλαμιστές αντάρτες του FSA  και τουρκικές ειδικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σήμερα με Κούρδους του YPG  και με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού στη βορειοδυτική Συρία σε μια νέα μεγάλη κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από το χωριό Άιν Ντάκνα και τη γειτονική αεροπορική βάση Μέναγκ βόρεια του Χαλεπίου, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις από τις οποίες βομβαρδίζουν άλλες περιοχές.

«Σημειώνονται ισχυρές συγκρούσεις στον άξονα της Άιν Ντάκνα, ανάμεσα σε εμάς και στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους», δήλωσε ο Ρότζχατ Ροτζ, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG.


Ο Μοστάφα Μπάλι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της κουρδο-αραβικής δύναμης, δήλωσε πως ορισμένοι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Τόσο το YPG όσο και το SDF έχουν λάβει όπλα από τις ΗΠΑ και υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στη μάχη τους κατά της ISIS  στη Ράκα, πιο ανατολικά.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές οι δυνάμεις του YPG κατέστρεψαν και δύο ΤΟΜΑ BMP-1 των δυνάμεων των ανταρτών κατά τη διάεκεια των συγκρούσεων.

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Το YPG ελέγχουν μεγάλα τμήματα του εδάφους κατά μήκος των συνόρων βορειοανατολικά του Χαλεπίου και έναν θύλακα εδάφους βορειοδυτικά της πόλης. Στον ενδιάμεσο χώρο υποστηριζόμενες από την Τουρκία παρατάξεις έχουν καταλάβει εδάφη ώστε να αποτρέψουν μια ένωση των κουρδικών δυνάμεων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις YPG και στην Τουρκία, που είναι και οι δύο σύμμαχοι των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον. Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις YPG στη μάχη τους κατά της ISIS  στη Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου