Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

17 Αυγούστου: Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου


Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου
Η Εκκλησία τιμά σήμερα τον Άγιο Δημήτριο τον νεομάρτυρα. Ο νεομάρτυρας Δημήτριος έζησε στα τέλη του 18ου αιώνα μ. Χ. Καταγόταν από τη Σαμαρίνα και σε νεανική ηλικία αφιερώθηκε στο Χριστό, προσερχόμενος σε μοναστήρι της Ηπείρου.

Ασκούσε με ζήλο τα μοναχικά του καθήκοντα, αλλά δεν παρέλειπε και να διδάσκει το λόγο του Χριστού στα τουρκοκρατούμενα χωριά της Θεσσαλίας.

Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την αποτυχημένη εξέγερση του ιερέα Ευθύμιου Βλαχάβα, που έγινε το 1808, ο Δημήτριος συνελήφθη από τους Τούρκους και οδηγήθηκε στον Αλή Πασά, με διαταγή του οποίου υποβλήθηκε σε απάνθρωπα βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε με πίστη και καρτερικότητα.

Τελικά τον έκτισαν μέσα σε τοίχο, όπου εξέπνευσε μετά από δέκα μαρτυρικές ημέρες. Ένας Τούρκος, που θαύμασε τη γενναιότητά του, πίστεψε στον Χριστό, με συνέπεια να οδηγηθεί και ο ίδιος στο μαρτύριο.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν χριστιανοί ανά την υφήλιο, που ζουν το ιερό Ευαγγέλιο «εν τω κρυπτώ» δια τον φόβον των ανθρώπων και τους ποικίλους πειρασμούς.

churchofcyprus.org.cy
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου