Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Aπαγόρευση της Λιβύης σε όλα τα ξένα πλοία να επιχειρούν κοντά στις ακτές της


Η Λιβύη ανακήρυξε «επίσημα» τη δημιουργία «μιας ζώνης έρευνας και διάσωσης», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ναύαρχος Αμπντελχακίμ Μπουχαλίγια, διοικητής της ναυτικής βάσης της Τρίπολης.

«Κανένα ξένο πλοίο δεν έχει δικαίωμα να εισέρχεται σε αυτήν, εξαιρουμένων περιπτώσεων που αυτό ζητείται ρητά από τις λιβυκές αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένας εκπρόσωπος του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού, ο ναύαρχος Αγιούμπ Κάσεμ, τόνισε από την πλευρά του ότι η απόφαση αυτή θέτει στο στόχαστρο συγκεκριμένα «τις ΜΚΟ που παριστάνουν ότι θέλουν να διασώζουν παράνομους μετανάστες και διεξάγουν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».


Η λιβυκή ακτοφυλακή έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον των πλοίων των ΜΚΟ, τα οποία περιπολούν στα ανοικτά της Λιβύης για να σώζουν μετανάστες. Η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει τεταμένη.

Δίκτυα διακινητών επωφελούμενα από το χάος που βασιλεύει στη Λιβύη μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 μεταφέρουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες προς την Ιταλία, απαιτώντας υψηλά ποσά από τον καθένα.

Με το δυναμικό του να έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα σε μια διχασμένη και εξασθενημένη χώρα, το λιβυκό ΠΝ δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και πρόσφατα ζήτησε τη βοήθεια της Ιταλίας.

«Με αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι καταφέρνουν πλήγματα στην εθνική κυριαρχία της Λιβύης και επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού προς την ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό», ανέφερε ο Κάσεμ. «Πρέπει να σεβαστείτε τη βούλησή μας» και να «παίρνετε άδεια από το λιβυκό κράτος για (να διεξαγάγετε) επιχειρήσεις διάσωσης», επέμεινε ο αξιωματικός απευθυνόμενος στις ΜΚΟ.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν από δύο αξιωματικούς που δηλώνουν πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) υπό τον Φάγεζ αλ Σάρατζ, η οποία είναι μεν αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα αλλά αδυνατεί να εδραιώσει την εξουσία της πέραν της Τρίπολης.

Η κυβέρνηση αυτή είχε ζητήσει τον Ιούλιο τη ναυτική υποστήριξη της Ιταλίας για να μειωθούν οι αναχωρήσεις μεταναστών με πλοία διακινητών από τις λιβυκές ακτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου