Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Άγιος Πορφύριος για τα ζευγάρια που έχουν προβλήματα μεταξύ τους


Άγιος Πορφύριος: Κάποιος δικαστικός είχε προβλήματα με την γυναίκα του και κατέφυγε στον Γέροντα Πορφύριο.
Ο άγιος τον ρώτησε:
– Καλά, βρε, δεν αρραβωνιαστήκατε;

-Ναι.
-Δεν βγήκατε έξω;
-Ναι.
-Δεν είδες τον χαρακτήρα της;
-Ναι.
-Έ, τώρα τί να σου κάνω; Εσύ φταις.
Πηγή: «Ο Όσιος Πορφύριος (μαρτυρίες-διηγήσεις-νουθεσίες)», Ενωμένη Ρωμιοσύνη, Ορθόδοξο Βίωμα 6, Θεσσαλονίκη 2017, σελ. 152.

Ο Γέροντας Πορφύριος μας διδάσκει με αυτόν τον τρόπο ότι θα πρέπει ο καθένας από τους συζύγους να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην τις ρίχνει μόνο στον σύζυγο ή στην σύζυγο.
Ταυτόχρονα ότι η σωστή αντιμετώπιση του γάμου είναι σαν μία ισόβια ιερή δέσμευση απέναντι στον άλλο και στον Θεό, την οποία δεν πρέπει καμία δυσκολία ή ασυμφωνία να σπάσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου