Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Πακιστάν: Στάση αναμονής ενόψει της νέας στρατηγικής Τραμπ για το Αφγανιστάν


«Αυτή τη στιγμή, έχουμε καθαρίσει όλες τις περιοχές του Πακιστάν. Δεν υπάρχει καμιά οργανωμένη υποδομή καμιάς τρομοκρατικής οργάνωσης στο Πακιστάν», δήλωσε ο στρατηγός Ασίφ Γαφούρ… 

Οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν σήμερα ότι το Πακιστάν δεν φιλοξενεί καμιά «οργανωμένη τρομοκρατική υποδομή», εν μέσω ανησυχιών ότι η Ουάσινγκτον ίσως υιοθετήσει πολύ πιο σκληρή στάση έναντι του Ισλαμαμπάντ, στο πλαίσιο της νέας αμερικανικής στρατηγικής για το Αφγανιστάν που ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας.

Ο Λευκός Οίκος έχει καλέσει επανειλημμένα το Πακιστάν να κάνει περισσότερα για να εξαλειφθούν τα προπύργια των Ταλιμπάν στο έδαφός του, από τα οποία κατά τις ΗΠΑ οι ισλαμιστές αντάρτες εξορμούν εναντίον των αφγανικών και των αμερικανικών δυνάμεων στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Μερικές ώρες πριν από μια ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει ο Τραμπ για να ανακοινώσει τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν, ο πακιστανικός στρατός φάνηκε να παίρνει αμυντική στάση, διαβεβαιώνοντας ότι ωθεί στα όριά τους τις δυνατότητες που έχει για να εξαλείψει όλα τα δίκτυα των τρομοκρατών, σε όλη την επικράτεια της χώρας.

«Σε ό,τι αφορά την αμερικανική στρατηγική, ας έλθει (...). Το Πακιστάν θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για το εθνικό του συμφέρον», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο στρατηγός Ασίφ Γαφούρ, εκπρόσωπος των ισχυρών ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε καθαρίσει όλες τις περιοχές του Πακιστάν. Δεν υπάρχει καμιά οργανωμένη υποδομή καμιάς τρομοκρατικής οργάνωσης στο Πακιστάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πάγωσε τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων διότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις έκρινε πως το Ισλαμαμπάντ δεν πράττει αρκετά για να καταστείλει τη δράση του δικτύου Χακάνι, που έχει συμμαχήσει με τους αφγανούς Ταλιμπάν.

Αυτό το δίκτυο, το οποίο διαθέτει βάσεις στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, θεωρείται εδώ και πολύ καιρό πως συνδέεται με την πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών, την ισχυρή ISI.

Υπό την ηγεσία του Σιρατζουντίν Χακάνι, ο οποίος θεωρείται ότι είναι επίσης ο υπαρχηγός των Ταλιμπάν, το δίκτυο αυτό θεωρείται μεταξύ άλλων υπεύθυνο για μια πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε στην καρδιά της Καμπούλ τον Μάιο.

Όμως ο πακιστανικός στρατός διαβεβαιώνει ότι καμιά οργάνωση δεν γλίτωσε από τις πρόσφατες επιχειρήσεις εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν εδώ και καιρό ανεμπόδιστα κι ατιμωρητί στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, στα σύνορα.

«Διεξαγάγαμε επιχειρήσεις χωρίς διάκριση, εναντίον όλων των οργανώσεων, και δεν ρωτήσαμε κανέναν τι είδους τρομοκράτης είσαι», δήλωσε ο Γαφούρ, αποπειρώμενος να αποκρούσει την κατηγορία ότι το Ισλαμαμπάντ φροντίζει να μην πλήττει τους «καλούς» Ταλιμπάν ώστε να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να διαθέτει ερείσματα κι επιρροή στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ έχουν αμφισβητήσει αρκετές φορές την ειλικρίνεια του Πακιστάν στον αγώνα που διεξάγει εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ το Ισλαμαμπάντ έχει αντιτάξει σε πολλές περιπτώσεις το επιχείρημα ότι ποτέ δεν έχει εκφραστεί η ευγνωμοσύνη που του οφείλεται για τις δεκάδες χιλιάδες ζωές που έχουν θυσιαστεί και τα δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί σε αυτόν τον αγώνα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου