Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Ο Β.Πούτιν πρότεινε στον ΓΑΠ να αγοραστούν τα TOMA BMP-3HEL με αγροτικά προϊόντα και ο Παπανδρέου αρνήθηκε;

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Η αποδοχή από την Ρωσία της πρότασης των Ινδονήσιων να αποπληρωθούν τα 11 μαχητικά 4++ γενιάς Su-35S, αξίας 600 εκατ. δολ. σε ποσοστό 30% με ινδονησιακά αγροτικά προϊόντα (φοινικέλαιο, καφέ, τσάϊ κλπ), φέρνει πάλι στο φως της δημοσιότητας την εγκληματική άρνηση του τότε πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου να αποπληρωθεί κατά 30% η διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των 420+30 TOMA BMP-3HEL με ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Ο Β.Πούτιν είχε προτείνει, συγκεκριμένα, το 30% της αξίας των ΤΟΜΑ να αποπληρωνόταν με ροδάκινα, πορτοκάλια, κτηνοτροφικά προϊόντα, αλουμίνιο κλπ.

Μέχρι και 350 εκατ. ευρώ θα πληρώνονταν σε ελληνικά προϊόντα και βέβαια η ενίσχυση του αγροτικού τομέα θα ήταν τρομακτική.


Υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, υπό τον Ρώσο υπεύθυνο των εξαγωγών αμυντικού υλικού Μ.Δημήτριεφ είχε επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με τον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και ενημέρωσε για το περιεχόμενο της νέας ρωσικής πρότασης προς τον πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου.

Στην απαντητική του επιστολή στον ομόλογό του, τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο Γ.Παπανδρέου, παραδέχόταν την καθυστέρηση στην υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας η οποία θα άλλαζε την μοίρα του Ελληνικού Στρατού (η απόκτηση των 420 ΤΟΜΑ συν τα 30 οχήματα υποστήριξης, θα άλλαζε "τον ρου της ιστορίας" του ελληνικού μηχανοκίνητου Πεζικού και συνεπώς του Ελληνικού Στρατού και ζητούσε από τον Ρώσο ομόλογό του "να δείξει κατανόηση", αλλά μέχρι εκεί.

Μάταια οι Ελληνες παραγωγοί, ειδικά αυτοί που δραστηριοποιούντο στην Ρωσία, ζητούσαν να γίνει αποδεκτή η απίστευτη ρωσική πρόταση.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Το δικο μας ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ που ειχε σχεδιαστει κατασκευαστει δοκιμασθει απο την ΕΛΒΟ και πληρουσε τις αναγκες του ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή