Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Το κινεζικό Ναυτικό στον Πειραιά - Μήνυμα προς... Ανατολάς: «Το Αιγαίο είναι βασικό μέρος του Δρόμου του Μεταξιού»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία πολεμικά πλοία του κινεζικού Ναυτικού στα πλαίσια της συχνής υπενθύμισης προς τους εξ' Ανατολών γείτονες ότι το Πεκίνο θέλει ηρεμία στο Αιγαίο καθώς αποτελεί βασικό μέρος του «Δρόμου του Μεταξιού».

Στα πλαίσια αυτά το κινεζικό Ναυτικό έχει ξεκινήσει και κοινές ασκήσεις με το ΠΝ κάτι που έχει ανησυχήσει την Άγκυρα καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν το συνηθίζει να πραγματοποιεί στρατιωτικές συνεργασίες με άλλα κράτη πλην της Ρωσίας και ιδιαίτερα όταν αυτά ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τη φρεγάτα PLANS JING ZHOU (FFG-532), το αντιτορπιλικό PLANS CHANG CHUN (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστήριξης PLANS CHAO HU (AOR-890) που ανήκουν στην ομάδα των πλοίων για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού» (Belt and Road International Cooperation Summit Forum, May 2017).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας τα τρία πλοία είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου. 
Τότε ο διοικητής της ομάδας των πλοίων και υποδιοικητής του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας του Ναυτικού της Κίνας, υποναύαρχος Shen Hao, είχε συζητήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας, με τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη .

Επίσης είχε επισκεφθεί πολεμικά πλοία στο Αρχηγείο Στόλου.

Στις 26 Ιουλίου τα κινεζικά πολεμικά πλοία είχαν πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου, την πυραυλάκατο ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και ένα στοιχείο Ανορθοδόξου Πολέμου, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου. 

Τότες οι κοινές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με το κινεζικό Ναυτικό στο Αιγαίο δίπλα στα τουρκικά πολεμικά έστειλαν μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα καθώς το Πεκίνο δεν επιθυμεί με τίποτα να διαταραχθεί ο δικός σύγχρονος «δρόμος του Μεταξιού».

Μια εμπορική οδός που κυριολεκτικά θα μεταμορφώσει τις χώρες που θα έχουν την τύχη να τις διασχίζει

Το Πεκίνο όμως ήθελε να στείλει και ένα άλλο μήνυμα στην Άγκυρα ως προς το ζήτημα των Ουϊγούρων Τούρκων καθώς γνωρίζει ότι η τουρκική ΜΙΤ υποδαυλίζει τις εξεγέρσεις των πρωτογενών αυτών Τούρκων (η περιοχή τους θεωρείται το λίκνο του τουρκικού έθνους) εναν΄τιον των Κινέζων Χαν που συντριπτικά πλειοψηφούν στην κινεζική επαρχία Ξιν Γιανγκ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου