Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αλί Χαμεϊνί: Το Ιράν «θα σκίσει» τη συμφωνία για τα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από αυτή


Την πάγια άποψη του Ιράν επανέλαβε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμεϊνί, πως μια υποτιθέμενη έξοδος των ΗΠΑ από τη συμφωνία θα σήμαινε και την ολοτελή ακύρωσή της. Μάλιστα, υπογράμμισε πως «θα τη σκίσει», σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την άλλη τόνισε πως το Ιράν θα συνεχίσει να ακολουθεί τους όρους της συμφωνίας εφόσον οι ΗΠΑ δεν αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση, ο Χαμενεΐ έκανε τις δηλώσεις αυτές πέντε ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε σκληρή στάση απέναντι στο Ιράν, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη σέβεται τη συμφωνία του 2015 και απειλώντας ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να αποσυρθεί από αυτή  σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP.


Η κίνηση αυτή του Ν.Τραμπ τον έφερε σε αντιπαράθεση με τις άλλες χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν --τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Κίνα και την ΕΕ-- οι οποίες τόνισαν ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ακυρώσει μονομερώς μια συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο Χαμεϊνί χαιρέτισε τη στήριξη των χωρών αυτών, όμως τόνισε ότι δεν αρκεί. «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει θέση για τα πρακτικά μέσα που έλαβε η Αμερική», επεσήμανε. Αν ο Τραμπ ακυρώσει τη συμφωνία, «το Ιράν θα την σκίσει». Εξάλλου κατήγγειλε «τους λίβελους και τις φλυαρίες» του Τραμπ. «Δεν θέλω να χάσω τον χρόνο μου για να απαντήσω στους λίβελους και τις φλυαρίες του άξεστου Αμερικανού προέδρου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το βαλλιστικό της πρόγραμμα, παρά την πίεση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να το αναστείλει. «Πρέπει να αποφεύγουν να επεμβαίνουν στο αμυντικό μας πρόγραμμα», δήλωσε. «Ρωτάνε γιατί το Ιράν έχει πυραύλους. Εσείς γιατί έχετε πυραύλους; Γιατί έχετε πυρηνικά όπλα;», διερωτήθηκε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου