Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τραμπ σε Α.Τσίπρα: «Θα βοηθήσουμε για μία υπεύθυνη ελάφρυνση χρέους»


Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, στις κοινές τους δηλώσεις στον κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και το γεύμα εργασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως είπε, ενθάρρυνε τον Ελληνα πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για μια «υπεύθυνη ελάφρυνση χρέους».

Ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ καλή συνάντηση» και σημείωσε ότι «μια ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για αμερικανικές εμπορικές επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Τραμπ έκανε ένα σχόλιο για την άνοδο ρεκόρ της Wall Street που έσπασε το φράγμα των 23.000 μονάδων και ευχήθηκε και κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «ιδιαίτερο άνθρωπο» όπως είπε. Θύμισε ότι η Ελλάδα «είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων» και πως η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά.


«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Ελληνες στην κρίση» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος συμπληρώνοντας πως «επιβεβαίωσα την υποστήριξή μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος».

Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους προκατόχους του όπως και τον ελληνικό λαό για την προσπάθεια επανάκαμψης.


Τσίπρας: Με ρώτησε για το Ελληνικό, του είπα ότι προχωράει η επένδυση

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες. Δήλωσε δε, ότι η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει τρεις βασικούς στόχους που δεν αφορούν μόνο την ίδια αλλά έχουν σημασία και σε διεθνές επίπεδο:

Βγαίνει από την κρίση, αρχίζει να προσελκύει επενδύσεις και αφήνει πίσω όχι μόνο την κρίση «αλλά και το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων σημειώνοντας μάλιστα ότι το γεγονός πως οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ανακοίνωσε μάλιστα την απόφαση να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασίας ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Επεσήμανε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Οπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ντόναλντ Τραμπ τον ρώτησε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους για την εξέλιξη της επένδυσης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς είχε ενδιαφερθεί για την έκταση και ο ίδιος ο κ. Τραμπ στο παρελθόν, ως επιχειρηματίας

«Τον ενημέρωσα ότι η επένδυση προχωράει» είπε και διαβεβαίωσε ότι το Ελληνικό θα γίνει project επενδύσεων.

Η αντίδραση του Τραμπ στις παλιές δηλώσεις

Ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε τη συζήτηση για τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ για την πιθανότητα να τις κερδίσει ο Τραμπ, λέγοντας «Ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό». Δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν άλλαξε γνώμη έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου», σχολίασε ο Τραμπ, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του τη στιγμή που άκουσε την ερώτηση.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η μεταξύ τους συνάντηση ήταν παραγωγική και πρόσθεσε «Δεν ένιωσα να απειλούμαι καμία στιγμή», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει «γόνιμο έδαφος για να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές ώστε να συνεργαστούμε για τους κοινούς μας στόχους».

Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε τον λόγο, για να σχολιάσει ότι πολλές χώρες ήταν νευρικές όταν έγινε πρόεδρος, γιατί σκόπευε να θέσει ως προτεραιότητα τις ΗΠΑ. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε πλέον να εκμεταλλεύονται άλλες χώρες τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.


Τσίπρας: Η βάση της Σούδας πρέπει να αναβαθμιστεί

Ως προς την βάση της Σούδας, ο Τραμπ ευχαρίστησε την Ελλάδα «για την φιλοξενία στην βάση της Σούδας» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες».

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η βάση της Σούδας έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία. «Γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί και πιστεύω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί» απάντησε.

Η ερώτηση που προκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε. Πριν προλάβει να απαντήσει όμως ο Ντ. Τραμπ σχολίασε με χιούμορ: «Μακάρι να το ήξερα πριν από την ομιλία μου».

Απαντώντας, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε: «Διαπίστωσα μετά τη συνάντησή μου ότι μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. ΟΙ ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, που μπορεί να εργαστεί για το καλό».

Τι είπαν για την αναβάθμιση των F-16

«Θα υπάρξει αναβάθμιση των F-16» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.

«Θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας, θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς» επισήμανε ο κ. Τραμπ.

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπογράμμισε: «Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει». 
«Κι εμείς» συνέχισε ο κ. Τραμπ «συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16».

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση, έχουμε υπάρξει καλοί φίλοι και σύμμαχοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.  

«Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» απάντησε ο κ. Τσίπρας ευρισκόμενος εξ ευωνύμων του προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο λογαριασμός της αναβάθμισης των F-16

Ο Πρόεδρος Τράμπ στις σύντομες αλλά άκρως περιεκτικές του δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης φρόντισε να... στείλει το λογαριασμό αναβάθμισης των F-16 ύψους 2, 4 δισ ευρώ. Ο πλανητάρχης τόνισε ότι μέσω της αναβάθμισης θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κάτι που είναι πολύ θετικό για την οικονομία της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των δημοσιογράφων στο Οβάλ γραφείο , ο κ. Τραμπ έσκυψε προς την πλευρά του κ. Τσίπρα και του είπε: «Φαίνεται ότι κάνετε τεράστια («tremendous» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) πρόοδο... Τεράστια!».

Σημεία από τις δηλώσεις των δύο ηγετών

Ντόναλντ Τραμπ: 

Αρχικά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το χρηματιστήριο. Ρεκόρ για το χρηματιστήριο, το ίδιο ελπίζουμε να δει και η Ελλάδα
Με μεγάλη τιμή καλωσόρισα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο 
Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων 
Η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά 
Με τον κύριο πρωθυπουργό ολοκληρώσαμε μια πολύ καλή συνάντηση 
Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Ελληνες στην κρίση 
Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μας για αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους
 Ελλάδα παρέχει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων
Να συγχαρώ την Ελλάδα για την προσπάθεια επανάκαμψης
Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες
Σε ερώτημα για την αμερικανική βάση της Σούδας: Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα της περιοχής... Θα ξεπεράσει αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, θα υπάρξει σταθερότητα στην Ελλάδα. Σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Ξέρω ότι θα είναι σύμμαχός μας για πολλά χρόνια. Ηταν πάντα αξιόπιστος εταίρος. 

Αλέξης Τσίπρας: 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία του και τις εποικοδομητικές συνομιλίες που είχαμε σήμερα 
Είναι ορθό ότι η ιδρυτές των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από την Ελλάδα 
Η σχέση μας στηρίζεται και στην ομογένεια 
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει τρεις βασικούς στόχους που δεν αφορούν μόνο την ίδια αλλά έχουν σημασία και σε διεθνές επίπεδο. Βγαίνει από την κρίση και αρχίζει να προσελκύει επενδύσεις. Αφήνοντας πίσω όχι μόνο την κρίση αλλά και το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή.
Προσβλέπουμε σε προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων. Το γεγονός δε ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.  
Αποφασίσαμε να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασία ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ: [Πριν προλάβει να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπραςο κ. Τραμπ παρενέβη] «Μακάρι να το ήξερα πριν από την ομιλία μου» είπε. 
Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: Διαπίστωσα μετά τη συνάντησή μου μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. ΟΙ ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, που μπορεί να εργαστεί για το καλό. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση ήταν γόνιμη και δεν αισθάνθηκα στιγμή να απειλούμαι

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου