Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Σφοδρές μάχες στο ιρακινό Κουρδιστάν - Οι Κούρδοι κατέστρεψαν άρματα M1A1 Αbrams των Ιρακινών


Μεγάλη αντεπίθεση εξαπέλυσαν οι Κούρδοι στο ιρακινό Κουρδιστάν, κατά των ιρακινών δυνάμεων και κατάφεραν κα καταστρέψουν δύο αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Μ1 Abrams του ιρακινού Στρατού, 12 Ηummer και τεθωρακισμένα των Ιρακινών και των σιιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων Hashd al-Shaabi.

Κυριολεκτικά "με την πλάτη στον τοίχο" μετά την κατάληψη του Κιρκούκ και χρησιμοποιώντας γερμανικά Panzerfaust 3 και παλιά ρωσικά αντιαρματικά  9K11 Malyutka (ΑΤ-3 Sagger) ανάσχεσαν στην το ιρακινό Στρατό 50 χλμ. νότια του Ερμπίλ, μεταφέροντας ισχυρές δυνάμεις και ανατινάζοντας την γέφυρα που οδηγεί στο Ερμπίλ.

Πάντως το Αλτούν Κούπρι καταλήφθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις.


Σε βοήθεια των Ιρακινών έσπευσε ο τουρκικός Στρατός: Μονάδες τουρκικών ειδικών δυναμεων εισήλθαν στην περιοχή Zap του Ιράκ και κτ΄πησαν μονάδες Κούρδων.

Οι ιρακινές δυνάμεις απέσπασαν την Παρασκευή από τους Kούρδους μαχητές την τελευταία περιοχή που έλεγχαν στην επαρχία Κιρκούκ, έπειτα από μάχες που κράτησαν τρεις ώρες.

Η Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση των ιρακινών δυνάμεων ανακοίνωσε την «ανάκτηση του ελέγχου του Αλτούν Κούπρι», ενός συνόλου 36 χωριών σε μια έκταση 530 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου ο πληθυσμός είναι μικτός κι αποτελείται από 56.000 Κούρδους και Τουρκομάνους.

Αυτή η αγροτική περιοχή θεωρείται στρατηγικής σημασίας, αφού βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στις πόλεις του Κιρκούκ και της Αρμπίλ και αποτελεί το σύνορο των δύο επαρχιών. Η πρώτη βάσει του Συντάγματος ελέγχεται από τη Βαγδάτη, η δεύτερη είναι η έδρα των αρχών του ιρακινού Κουρδιστάν, μιας επαρχίας που διαθέτει ευρεία αυτονομία από το 1991.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου