Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό


Οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με κινεζική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τσιάο Χε του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας στη Σενγιάνγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας "European Journal of Preventive Cardiology", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 15 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 161.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού είναι κατά μέσο όρο αυξημένος κατά 27% για όσους δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν, κατά 11% για όσους δυσκολεύονται να μείνουν συνεχώς κοιμισμένοι για ώρες και κατά 18% για όσους το πρωί αισθάνονται ότι δεν κοιμήθηκαν καλά και δεν ξεκουράστηκαν. Δεν διαπιστώθηκε αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους ξυπνάνε πολύ νωρίς.

Για τις γυναίκες με αϋπνία ο κίνδυνος φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από ό,τι για τους άνδρες. Αν και, όπως είπε η Χε, «δεν μπορούμε ακόμη να συμπεράνουμε ότι η αϋπνία είναι πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα». Είναι πάντως γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην αϋπνία για διάφορους λόγους (γενετικούς, ορμονικούς, ψυχολογικούς κ.α.).

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η αϋπνία μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη φλεγμονή κ.α.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου