Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί μέσω διαρροών την Τουρκία: «Αν πάρετε τους S-400 ξεχάστε τα F-35»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

H Oυάσιγκτον μετά από τις συνεχόμενες και απανωτές προσβολές που στωικά δεχόταν μέχρι τώρα από την Άγκυρα και τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, αποφάσισε έστω και διαρρέοντας να απειλήσει την Τουρκία για πρώτη φορά, θέτοντας το δίλημμα «ή τους S-400 ή τα F-35» δημιουργώντας έτσι λίγους μήνες πριν την άφιξη του πρώτου μαχητικού στην Τουρκία, νέα δεδομένα

Εάν η Τουρκία προχωρήσει στην απόκτηση των ρωσικών S-400 τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να απαντήσουν λέγοντας “ξεχάστε την αγορά των F-35” δήλωσε ο Tom Rogan της Washington Examiner, αναλυτής με μεγάλες διασυνδέσεις στο Πεντάγωνο και εκφραστής των απόψεων του αμερικανικού στρατιωτικού κατεστημένου.

«Το μέλος του ΝΑTO η Τουρκία αναμένεται να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό που φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει με τον υπόλοιπο ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό αλλά η αγορά του ρωασικού συστήματος αποτελεί προδοσία κατά του ΝΑΤΟ και την ιδρυτικής του αποστολής: τον περιορισμό και την ήττα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ» αναφέρει διαστρέφοντας βέβαια την πραγματικότητα ο Rogan καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα τη αμερικανικής πολιτικής, αφού οι ΗΠΑ είναι αυτές που διακατέχονται από άλογη επιθετικότητα και έχουν φτάσει μέχρι τα ρωσικά σύνορα.


Οι Ρώσοι απλώς αμύνονται για να προστατέψουν τους εαυτούς τους

«Το μαχητικό F-35 αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και την εταιρεία Lockheed Martin σε συνεργασία με ΄συμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Τουρκίας και δεν μπορεί να παραδοθεί μετα την ενεργοποίηση των S-400 στην χώρα, γιατί έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνάει εξελιγμένα αμυντικά συστήματα όπως τα ρωσικά»

«Εάν η Τουρκία κατέχει και τους S-400 και τα F-35, θα μπορεί απλά να πετάει ένα F-35 γύρω από αυτά και να γίνει κατανοητό πως θα μπορούσε να στοχοποιηθεί καλύτερα με τους S-400. 

Σε αυτό το σημείο δεδομέμου ότι ο Erdogan παραδίδεται στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν η Τουρκία παραδώσει τα δεδομένα στοχοποίησης στην Ρωσία. Αυτό το ρίσκο θα αποτελέσει έναν μη ανεκτό κίνδυνο για τους πιλότους μας και την αποστολή του ΝΑΤΟ για αποτελεσματικές πολεμικές ενέργειες

Ο Ερντογάν έχει δύο επιλογές. Είτε θα έχει τους ρωσικούς S-400s είτε τα ΝΑΤΟϊκά F-35s, δεν μπορεί να έχει και τα δύο»

Είναι σαφές ότι πλησιάζουμε την ώρα των τελικών αποφάσεων. Οι ΗΠΑ έχουν «στριμωχτεί» και δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή από το να διαλέξουν αν θα συνεχίσουν να «χαϊδεύουν» την Τουρκία ή θα αναβαθμίσουν στρατηγικά την Ελλάδα.

Μια δωρεάν βοήθεια στην χώρα με F-35 και ταυτόχρονα η μη παράδοσή τους στην Τουρκία θα ήταν η πρέπουσα λύση εκτός εάν οι Αμερικανοί έχουν τάσεις «σαδομαζοχισμού» και τους αρέσει να τελούν υπό ερντογανική ομηρία, όλα είναι ζήτημα νοητικών αγκυλώσεων ακόμα και σε επίπεδο κρατών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου