Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αναστασιάδης: «Η τουρκική αδιαλλαξία απέτρεψε την επίτευξη μιας λύσης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή»


O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε μνημόσυνο του ήρωα του αντιαποικιακού αγώνα Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου σημείωσε πως «αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τους ήρωες μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ή να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος την ελευθερία μας, θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι». Κατέστησε επίσης σαφές ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα δεχθούν μια λύση η οποία μετά τη συμφωνία ή την επομένη της συμφωνίας θα καταρρεύσει.

Η δική μας βούληση, είπε, υποβάλλει την επίτευξη μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό μέσα από τον ειρηνικό διάλογο. Λύση που θα πρέπει να είναι βασισμένη στις προϋποθέσεις της επανένωσης της πατρίδας, της απαλλαγής από την κατοχή, τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, αλλά και της δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέπουν την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που θα εμπεδώνουν και θα διασφαλίζουν την πρόοδο και την ευημερία.

Παρά την καλή θέληση που ως Ελληνοκυπριακή πλευρά επεδείξαμε, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, καθόλα τα 43 χρόνια της κατοχής και παρά τις δικές μου προσπάθειες, όσο και αυτές των προηγούμενων Προέδρων, η τουρκική αδιαλλαξία απέτρεψε την επίτευξη μιας λύσης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους Ελληνοκύπριους.


Επιδίωξή μας, είπε, ήταν η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους που θα το κυβερνούσαν οι Κύπριοι για τους Κύπριους και όχι οι Τούρκοι δια των Τουρκοκυπρίων, να καθηλώσουν ολόκληρη την Κύπρο, ολόκληρο το νέο καθεστώς πραγμάτων κατά τρόπο που να είμαστε υποχείριο της Τουρκίας και εφαρμοστές της τουρκικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είμαστε «έτοιμοι, πανέτοιμοι να προσέλθουμε ανά πάσα στιγμή στον διακοινοτικό διάλογο». Να συζητήσουμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συμφωνίας για τις εσωτερικές πτυχές, ενώ όσο αφορά τη διεθνή πτυχή αυτό που έχω διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση είναι πως αυτή τη φορά θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια καλά προετοιμασμένη διάσκεψη για την Κύπρο ώστε να μην αναμένουμε τις τελευταίες ώρες μιας δεκαήμερης πορείας συνομιλιών για να διαπιστώσουμε τις πραγματικές προθέσεις της Αγκύρας».

Πιστεύω πως αν επιτέλους επικρατήσει όχι αυτό που μας ζητά ο κ. Ακκιντζί δηλαδή να αλλάξουμε εμείς νοοτροπία, αλλά αν κατανοήσουν και οι Τουρκία και οι συμπατριώτες μας ότι είναι προς όφελος του συνόλου του λαού μας η λύση του Κυπριακού, χωρίς να παραγνωρίζονται και τα οφέλη που θα έχει η Τουρκία από μια λύση του Κυπριακού, μια λύση όμως που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων, που να βασίζεται στις βασικές αρχές του ΟΗΕ, στις βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ, μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, διαφορετικά δεν θα μπορεί να υπάρξει ειρήνη, τότε δεν θα μπορεί να υπάρξει προοπτική, δεν θα δεχθούμε μια λύση η οποία μετά τη συμφωνία ή την επομένη της συμφωνίας θα καταρρεύσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου